Place u Albanežu iznad prosjeka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri puna sata sa stankama i bez prisutnosti javnosti trajala je glavna skupština komunalnog poduzeca Albanež. Raspravljalo se o rezultatima poslovanja u prvih 6 mjeseci ove godine, o poslovnom planu za 2009. te o ugovoru o placama zaposlenika i direktora Igora Felkera. Visoki tonovi dopirali su u petak navecer i izvan zatvorenih vrata vijecnice.

Podsjetimo, nacelnik Opcine Goran Buic protekle je srijede sazvao konferenciju za novinare o, prema njegovim rijecima, tajnom ugovoru Albaneža i direktora Felkera teškom 20 tisuca kuna. Upravo je to pokrenulo veliko zanimanje za glavnu skupštinu.

- Zakljuceno je da je ugovor neprimjeren sadašnjem trenutku i dobio sam dozvolu i rok za izradu nivelacije placa u Albanežu i Opcini, s tim da bi se placa direktora trebala svesti na onu procelnika, rekao je Buic i dodao da nije bio zadovoljan Felkerovim izvješcima o poslovanju jer nije bilo racuna dobiti i gubitka te bilance. "Ostaje da mu se vjeruje na rijec", zakljucio je.

Predsjednik NO-a Albaneža Davor Zoricic kazao je da ne postoji zakonska obveza izvještaja o poslovanju za prvih šest mjeseci.

- To se radi na bazi tekuce poslovne godine, a ovo je privremeni izvještaj jer imamo novi saziv vijeca. Što se tice poslovanja, društvo je likvidno s više od milijun kuna na racunu. Albanež je u 2008. poslovao s gubitkom vecim od 1,5 milijuna, a novi direktor je dobio zadatak da smanji dug. U prvih šest mjeseci od PDV-a je vraceno pola milijuna kuna, rekao je Zoricic. Prema njemu, Albanež izuzetno dobro posluje iskljucivo zbog poslovnih poteza direktora Felkera. (S. PERŠIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE, 16. KOLOVOZA


Podijeli: Facebook Twiter