Place na kapaljku, otpremnina još nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon deset dana štrajka dijelu radnika Bojoplasta danas su isplacene place za travanj, no rijec je samo o onima iz operative odnosno onima koji rade na gradilištima. Desetak zaposlenika koji više nisu u radnom odnosu s nestrpljenjem ocekuju otpremnine koje im je prilikom otkaza obecala Uprava. Po rijecima povjerenika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Slobodana Kapora, cini se da se dolaskom novog direktora Krešimira Miljanica stvari ipak pomicu s mrtve tocke, jer je on, za razliku od bivšeg vodstva, spreman razgovarati sa sindikatom i radnicima.

Miljanic je, tvrdi Kapor, i sam naglasio da radnicima ne želi pružati lažne nade o isplati iducih placa. Trenutno poduzima sve mjere da bi se osigurala sredstva za svibanjske place. U sindikatu napominju da je Miljanic zatražio rok od osam dana da bi se pobliže upoznao sa situacijom u firmi, koja ga je zatekla jer je mislio da stvari stoje puno bolje.

Kapor istice da ce predsjednik Uprave Josip Galinec vjerojatno omoguciti sindikalnoj povjerenici Ružici Labinjan da dobije odluku o otkazu, da bi mogla dobiti otpremninu, što je pomak s obzirom da je Labinjan uz još jednu djelatnicu prvo dobila decidiranu odluku o premještaju iz Pule u Zagreb. Koliko je realno ocekivati otpremnine najbolje znaju radnici koji su vec prije napustili Bojoplast i kojima je vec na racun trebala sjesti treca isplata, no zasad su dobili tek prvu ratu.

 


Podijeli: Facebook Twiter