Plaće donose pobjedu?

Jure Obšivač (D. ŠTIFANIĆ)
Jure Obšivač (D. ŠTIFANIĆ)

Pulski će nogometaši ipak dobiti plaće! I ne, nije riječ o prvoaprilskoj šali. Tako barem tvrde iz uprave kluba, a ovoga im puta treba vjerovati. Naime, upravo je danas posljednji dan za ispunjavanje uvjeta za dobivanje prvoligaške licence za iduću sezonu. A ključna stavka u cijeloj priči je, dakako, financijska slika kluba. Drugim riječima, da bi Istra 1961 dobila licencu za iduću sezonu, mora prethodno riješiti dugove prema igračima. To što zadnji dan roka pada točno 1. travnja valjda je čista slučajnost. Da ne bi netko, slučajno, pomislio da je cijela ova liga jedna velika prvoaprilska šala.

Do šale, pak, jučer ujutro pulskim igračima baš i nije bilo. Nakon jutarnjeg treninga delegacija igrača predvođena kapetanom Jurom Obšivačem otišla je "na kat" da bi porazgovarala s direktorom Nevenom Šprajcerom.

- Dosad sam u više navrata sam, ispred igrača, odlazio na razgovore s upravom, ali ovoga smo puta odlučili otići grupno. Četiri plaće koliko nam klub duguje nisu zanemariva stvar, posebno u situaciji kad pojedinim igračima prijeti izbacivanje iz stanova, kad nas pritišću obaveze prema državi. Mi svoje obaveze i dalje redovno izvršavamo, evo i jutros smo trenirali, ali očekujemo da konačno dobijemo i plaće - rekao je kapetan "zeleno-žutih" Jure Obšivač koji je zbog lakše ozljede propustio trening u ponedjeljak, ali je već jučer predvodio suigrače na treningu, jednako kao što ih ove sezone igrom i ponašanjem predvodi i na utakmicama. Najkonstantniji je igrač pulskog prvoligaša ovog proljeća, bez obzira na koju ga poziciju trener Pamić stavio. Stoper, desni bek, zadnji vezni, nema veze. Promjena pozicije, pa čak i tijekom jedne utakmice, nimalo ne umanjuje njegove odlične predstave. I prava je šteta što mu ugovor s klubom s "Drosine" istječe ovoga ljeta, što znači da će na koncu sezone moći birati klub bez obaveza prema pulskom u kojem je u ove dvije godine od anonimca dogurao do kapetana. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter