Place direktora od 11 do 15 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošla godina bit ce vjerojatno upamcena kao godina ozbiljnijeg ulaska u krizu. U tom je duhu i završila: štrajkovima radnika Herculanee uz podršku onih iz Pulaprometa i vatrogasaca, koji su zahtijevali isplatu božicnica u skladu s kolektivnim ugovorima, a da dojam bude potpun tih je dana pao i snijeg. No, takva "ledena" situacija ocito nije vladala i u novcanicima direktora komunalnih poduzeca, koji su krizi usprkos mahom podebljali svoje place.

U tom kontekstu najviše se istice placa Igora Starog, direktora Herculanee, koja je najviša medu šefovima komunalnih poduzeca i iznosi 15.369 kuna. No, možda je i zanimljivije istaknuti da mu je lani povecana za 2.500 kuna.

Direktor Tržnice Veljko Mirkovic, jedan od dvojice koji nije dobio razrješnicu NO-a za poslovanje u protekloj godini, lani je primao 13.371 kunu. Drugi direktor bez razrješnice je Aurelio Buic iz Vodovoda, koji je lani zaradivao 14.043 kune mjesecno, što je bilo 500 kuna više nego godinu dana ranije. Negdje izmedu ove dvojice smjestio se direktor Monte Gira Darko Buršic s placom od 13.714 kuna.

Zanimljivo je izdvojiti primanja direktora Castruma Drage Glumca, koja su lani s 9.500 porasla na 12.665 kuna. Deanu Kocijancicu, direktoru Plinare, jednom od dva gradska gubitaša, u prošloj je godini ipak placa narasla pa je prosjecno mjesecno primao 12.640 kuna. Buduci da je ovaj gradski gubitaš u prošloj godini poštujuci kolektivni ugovor povecao place, tako su Kocijancicu u odnosu na 2008. godinu mjesecna primanja veca za 533 kune.

Još je više rasla placa u odnosu na godinu dana ranije direktoru Pulaprometa Igoru Škataru, koji je u 2009. mjesecno primao 12.687 kuna, a placa mu je veca za gotovo 856 kuna.

U drugom gubitašu, Kaštijunu, direktorici društva Vesni Dukic prosjecna neto placa lani je iznosila 13.343 kune, što je za 144 kune manje nego u 2008. godini, ali valja reci da to i nije loše za celnicu tvrtke koja još nije pocela s radom. Placu si je lani smanjio i direktor Luke Pula Dalibor Suljevic te je primao prosjecno 11.653 kuna mjesecno, što je za sto kuna manje nego u 2008. godini.

I direktoru Pulaparkinga Branislavu Bojanicu placa je u odnosu na godinu dana ranije smanjena te je u 2009. godini iznosila 12.453 kune. Smanjenje nije drasticno, "svega" 186 kuna, ali treba naglasiti da su primanja smanjena svim djelatnicima ovog poduzeca.


Podijeli: Facebook Twiter