Plaćanje parkinga blagdanom - da ili ne?

Na tablama ne piše da se parkiranje ne plaća blagdanom (M. ANGELINI)
Na tablama ne piše da se parkiranje ne plaća blagdanom (M. ANGELINI)

U protekla četiri dana u Hrvatskoj su obilježena dva blagdana. Za pulske vozače to inače znači da tada mogu besplatno parkirati na obilježenim parkirališnim mjestima. No, tko je u subotu 22. ili danas tražio parkirno mjesto našao se pred nedoumicom platiti parking ili ne. Na tablama ne piše da se parkiranje ne plaća nedjeljom i blagdanom.

Danas ujutro smo SMS-om platili parking i dobili povratku poruku da nam je naplaćen sat vremena parkinga u srijedu. Dakle, po tome ispada da se na parkiralištu iznad Fine ne plaća parking blagdanom. No, na tom parkiralištu našli nekoliko automobila gdje je ispod vjetrobranskog stakla bila postavljena danas kupljena jednosatna parkirna karta.

Direktor Pula parkinga Branislav Bojanić veli da se nedjeljom i blagdanima naplaćuje parking na Karolini, kod Veslačkog i oko Arene za automobile, te za autobuse na rivi.

- Na drugim parkiralištima u Puli ne plaća se nedjeljom i blagdanima, a u drugim gradovima Hrvatske plaća se stalno, pojasnio nam je Bojanić. (P. GREGOROVIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter