Placaju kampiranje u zatvorenom kampu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neriješeni problemi s kampovima diljem Istre poceli su pocetkom ove godine ubrzano stizati na naplatu, no iako su neke sukobljene strane poput Maistre i Vrsara uspjele naci zajednicki jezik, u autokampu Pomer to se nije dogodilo. I zato je ondje u subotu pukla bruka.

Mora da se svaki turist koji je u posljednja dva mjeseca došao do rampe autokampa našao u cudu. Na dva mjesta na ulazu stoji upozorenje da je kamp zatvoren, ali s druge strane rampe slika govori nešto sasvim drugo. Šatori i kamp-prikolice su na svojim mjestima, a gosti šetaju, suncaju se i kupaju.

U subotu se njih 40-ak obratilo novinarima i iznijelo im svoje probleme, zbog kojih su upravo tog dana angažirali i odvjetnicki ured Pede Grbina u Puli.

Oko Uskrsa je u autokampu Pomer boravilo svega desetak gostiju koji su ostali nemalo iznenadeni kada im se obratila dugogodišnja upraviteljica kampa Mila Dragicevic i zamolila ih da napuste kamp. Ukratko im objasnivši pravne probleme oko propalog Pomerturista, koji je bio dugogodišnji najmoprimac kampa i Arenaturista, koji ponovno preuzima taj autokamp, ponudila im je privremeni smještaj u mobilnim kucicama u premanturskom kampu Stupice.

Ondje su boravili do 5. svibnja nakon cega su opet morali tražiti drugi smještaj koji bi morali sami platiti, pa su se ogorceni samoinicijativno vratili u autokamp Pomer u kojem su platili boravak do 15. listopada.

Buduci da nevolja nikad ne dolazi sama, gosti kampa, svi odreda, ove su godine morali platiti i carinu za svoje kamp-prikolice, a ovisno o njihovoj godini proizvodnje, to ih je koštalo dodatnih 500 do 2.500 eura. Zanimljivo, s obzirom na to da su neke prikolice tu barem 20 godina i vec je za njih placena carina.

Kako nam je rekla izvršna direktorica Arenaturista Milena Perkovic, bivši upravitelj kampa, to jest vlasnik Pomerturista Cesare Tiengo, prevario je ljude kojima je prije sezone naplacivao paušal buduci da je znao da ce tvrtka otici u stecaj. Medutim, nekoliko Slovenaca nam je u prisutnosti odvjetnika potvrdilo da im je upraviteljica Mila Dragicevic i prošle subote naplatila paušal.

Dragicevic, s druge strane, tvrdi da je godinama preko svoje turisticke agencije iz Pomera obavljala buking za Pomerturist te da je nakon sloma tvrtke to isto nastavila ciniti u dogovoru s Arenaturistom.

Na naše pitanje zna li da su u posljednjih mjesec dana novi gosti ušli u kamp, iako na njemu piše da je zatvoren, odgovorila je: "A što? Da ih vratim nazad kad su vec platili?". Nismo dobili odgovor na pitanje u cije je ime još prošle subote naplatila gostima nemali paušal. (P. SOFTIC MEHMEDOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter