Plaća guvernera Vujčića iznosi 34 tisuće kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Članovima rukovodstva Hrvatske narodne banke (HNB) od 1. srpnja prošle godine naknada za rad u Savjetu HNB-a iskazuje se u okviru plaće, pa je tako plaća guvernera središnje banke, zajedno s naknadom za rad u Savjetu, nešto veća od 34 tisuće kuna, podaci su HNB-a. 

Tjednik 'Globus' danas je objavio da je guverner HNB-a Boris Vujčić sebi, svom zamjeniku Relji Martiću i sedmorici viceguvernera povećao plaće za 34 posto, dok su ostalim zaposlenicima HNB-a plaće smanjene za 3 posto. Vujčićeva plaća, po 'Globusu', povećana je za 8900 kuna neto, na 34.158 kuna neto.

U odgovoru na upit o plaćama rukovodstva središnje banke, iz Ureda za odnose s javnošću HNB-a navode kako su do 1. srpnja 2013. članovi rukovodstva HNB-a ostvarivali plaću i naknadu za rad u Savjetu HNB-a koje su bile iskazane i isplaćivane zasebno. 

"Nakon 1. srpnja 2013. godine naknada za rad u Savjetu HNB-a se ne iskazuje zasebno, već u okviru plaće. Tako plaća guvernera, zajedno sa naknadom za rad u Savjetu Hrvatske narodne banke iznosi 34.158,20 kune, a prosječna plaća viceguvernera zajedno s naknadom za rad u Savjetu HNB-a iznosi 30.767,32 kune (podatak na temelju isplata za veljaču 2014.)", navode iz HNB-a.

Dodaju kako se navedena primanja guvernera i drugih članova rukovodstva HNB-a ni tijekom 2013. niti tijekom 2014. godine nisu povećala. 

Prosječna pak bruto plaća zaposlenika HNB-a smanjena je za 3 posto od ožujka 2013. To smanjenje  odnosilo se na sve zaposlenike HNB-a, uključivši i rukovodstvo HNB-a, navodi se u odgovoru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter