Pjevat cu hitove i pjesme koje volim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci vecerašnjeg koncerta Paula Younga na glavnom gradskom trgu, Trgu Maršala Tita, koji ce zapoceti nakon tradicionalnog vatrometa iza 23 sata u sklopu Rovinjske noci, poznata britanska zvijezda održala je sinoc u hotelu Monte Mulini konferenciju za novinare.

Podsjetimo da je Paul Young, žario i palio istovremeno kada su se slušali Duran Duran, Spandau Ballet, dakle u 80-ima. Njegovi najveci hitovi su «Every Time You Go Away» i "Come Back and Stay", a svima je poznata i suradnja s talijanskim pjevacem Zuccherom s kojim je otpjevao hit «Senza una Donna». Posljednji je album izdao prije pet godina, ali naglašava da ima materijala za novi koji ce vjerojatno uskoro biti sniman.

Paula Younga predstavio je njegov promotor u Hrvatskoj Valter Kiršic iz Lire Intersound, a prisustvovali su Odete Sapac, direktorica Turisticke zajednice, u ulozi glavnog organizatora Rovinjske Noci koja se održava preko 40 godina te Kristian Šustar u ime ugosteljsko-hotelijerske kuce Maistra.

- Ovo mi je prvi nastup uživo s bendom u Hrvatskoj, Sudjelovao sam u dva kulinarska TV showa, a jedva cekam da probam i lokalne kulinarske specijalitete. Cast mi je ovdje održati koncert i doista se radujem nastupu jer mi je to posebno zadovoljstvo. Nastupi uživo su ono u cemu doista uživam i vrlo se rado odazovem. Radije nastupam uživo nego što snimam ploce, rekao je Paul Young.

Na pitanje što publika danas može ocekivati odgovorio je da njegov nastup traje preko sat vremena i da ce se tu naci prostora za sve njegove poznate hitove, ali i pjesme koje on osobno voli.

Rovinj je zahvaljujuci inicijativi TZ-a i Maistre jedina Hrvatska destinacija ovog pjevaca za sada. Nakon Hrvatske nastupa u SAD-u, slijede tri koncerta u Njemackoj, a pocetkom sljedece godine u Velikoj Britaniji, a u planu je i novi datum za nedavno odgodeni koncert u Ljubljani.

- Hrvatska je vrlo zanimljiva destinacija. Boravio sam u Opatiji, ali po onom što sam uspio vidjeti mislim da ce Rovinj biti jedno od mojih sljedecih odredišta za odmor s obitelji, odgovorio je Young na pitanje što misli o Hrvatskoj i Rovinju kao turistickoj destinaciji.

- Ovo je jedinstvena prilika i cast da ugostimo tako veliku zvijezdu i time obogacujemo našu turisticku ponudu. Želimo da Rovinj postane doista jedna od vodecih destinacija na Mediteranu, rekao je, izmedu ostalog, Kristian Šustar.

Sapac je Paulu Youngu predstavila manifestaciju Rovinjske noci i iskazala zadovoljstvo da ce danas tako zavaliti gostima koji su Rovinj odabrali za godišnji odmor, odnosno odužiti im se za njihovo povjerenje. Takoder, Sapac je Paulu Youngu za sjecanje na koncert u Rovinju poklonila tradicionalnu rucno izradenu rovinjsku brodicu batanu.

Slike:Array ( [0] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL357126.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Paul Young i Valter Kiršic

M. MEDIC

) ) \n

Ostali tekst:


Podijeli: Facebook Twiter