Pjevanje, sviranje i - kalendar

Valter Poropat predaje ključeve Grada Darku Bateliću - Pipici
Valter Poropat predaje ključeve Grada Darku Bateliću - Pipici

U prepunoj dvorani Zajednice Talijana u utorak navečer održana je završna proslava, gdje su se predstavile sve sekcije ove Zajednice te gosti. Počelo je s mandolinistima iz Kulturno-umjetničkog društva "Lino Mariani" koje je pripremila Klara Cerin, a koji su izveli niz prigodnih blagdanskih pjesama.

Nakon njih tu su bili Minicantanti, zbor malih pjevača pod vodstvom Anamarije Lovrečić koji su na vrlo simpatičan način predstavili dio svoga repertoara, a mala solistica, petogodišnja Ana Sophie Šljukić otpjevala je pjesmu "Perche' domenica e' rock", s kojom je osvojila treće mjesto prije par tjedana na Voci nostre u Umagu. Tekst za pjesmu napisala je njezina mama Vanessa Bratolich Šljukić, a glazbu Samanta Stell.

Učenici iz centra za klasičnu glazbu "Luigi Dallapiccola" predstavili su što su naučili u proteklim mjesecima. Pijanistice Lucia Burić i Lucia Lyon, gitarist Matej Beltrame i violinistica Lara Domić Djaković ispraćeni su aplauzima, a njih su pripremali mentori Orietta i Tatiana Šverko, Domagoj Terzić i Nataša Goranović Ranković, a korepetitorica je bila Ana Čuić Tanković.

Zbor Carillon pokazao je vrlo dobru pripremljenost izvevši nekoliko skladbi pod vodstvom dirigentice Irene Vladisavljević, a potom je nastupila dramska skupina Zajednice Talijana iz Galižane s predstavom u čak dva čina o (ne)običnim životnim zgodama.

I za kraj nastupio je Goran Griff acoustic trio te je održana podjela tradicionalnog kalendara Zajednice Talijana koju je najavio njezin predsjednik Fabrizio Radin. Kroz program je vodio Marko Voštan, pomagala mu je mala hostesa Ana Sophie, a potom su se pridružile još dvije male simpatične, sasvim posebne hostese. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter