Pjevanje i plesanje su moji hobiji, ali i moja strast

Miss Hrvatske Angelica Zacchigna
Miss Hrvatske Angelica Zacchigna

Dvadesetdvogodišnja Angelica Zacchigna iz Novigrada nedavno je osvojila titulu Miss Hrvatske, a trenutno se priprema za 66. izbor za Miss svijeta koji će se održati u prosincu, u Washingtonu. Ova lijepa, ambiciozna i nadarena djevojka studira jazz pjevanje na Conservatorio Giuseppe Tartini u Trstu i Accademia Musical Theatre gdje pjeva i pleše suvremeni ples. Nikada se prije nije bavila modelingom, niti manekenstvom, tako da joj je prijava na izbor Miss Istre, koji je bio i njena prva stepenica za izbor za Miss Hravtske, zapravo bila i prvi izlet u ''modne vode''.

Prilika za pjevačku karijeru

- Volim se lijepo odjenuti za nastup, imam svoj stil, tako da  sam u jednu ruku oduvijek imala ''osjećaj za lijepo'', ali što se tiče revija i slično, to je pak za mene donedavno bila prava nepoznanica, kaže Angelica Zacchigna.

Na izbor za Miss Istre ju je, zapravo, ponukala kolegica i vizažistica Tanja Lukin, vlasnica salona ''Lunika'' u Bujama.

- Pošto sam u svibnju sudjelovala u emisiji ''Fotomodel na jedan dan'', nekoliko dana prije izbora za Miss Istre, Tanja me nazvala i rekla: ''Angelica, razgovarala sam sa organizatorom izbora i sjetila sam se tebe, zašto se ne bi prijavila?''. Isprva sam ostala malo zatečena i trebalo mi je vremena da razmislim o toj ponudi. Nisam bila sigurna, bila sam zapravo preplašena. Prvo što mi je palo na pamet je bilo; što se očekuje od mene, kako se trebam ponašati, kako hodati, kako sve to izgleda? Tanja me nakon toga malo umirila i rekla kako bi to bila odlična prilika za moju pjevačku karijeru, prisjeća se Angelica Zacchigna.

Dva je dana, kaže, bila u grču, no na koncu se odlučila prijaviti, jer - nije imala što izgubiti. Najveći joj je problem, priznaje, bilo hodanje.

- Pripreme za Miss Hrvatske su se održale u Trogiru. Mogu stvarno reći da smo mnogo toga naučile. Pripremale smo se za pet kategorija i to, ''intervju'', ''top-model'' s Tihanom Harapin Zalepugin, ''multimedija'', ''sport'' i ''talent''. Trebale smo što više bodova izvući iz svake kategorije kako bi žiri procijenio naše kvalitete i kako se zapravo snalazimo u svemu tome.

Podrška prijatelja i poznanika

Angelica je, priča nam, najviše bodova osvojila u kategoriji ''talent'', što je logično obzirom da se bavi pjevanjem, no priznaje, nije bilo lako jer si je zadala dosta tešku pjesmu. Nadalje, najteže su joj kategorije bile ''intervju'' i ''top model''.

- Priznajem da sam se potajno nadala kako ću upravo ja osvojiti titulu Miss Hrvatske, pogotovo kada sam doznala da se svjetski izbor održava u Washingtonu. Kada su na koncu pročitali moje ime, malo je reći da sam bila šokirana. Bila sam toliko umorna da sam tek četvrti dan shvatila što se zapravo dogodilo, te da sam upravo ja novopečena Miss Hrvatske.

Iznenadila se koliko su ju poznanici i prijatelji pratili i podržavali. To je, kaže, bilo nešto nevjerojatno. Poruke su pristizale iz minute u minutu. Najveća su joj podrška bili roditelji i dečko, koji su je došli bodriti. S druge strane, čeka je još jedan težak izbor, onaj u Washingtonu, na kojem će prisustvovati ljepotice iz cijelog svijeta.

- Počela sam sa pripremama za svjetski izbor, trenutno usavršavam engleski jezik, fizički se pripremam za kategoriju ''sport'', te spremam razne pjesme za kategoriju ''talent''. Uz to, organiziramo razne evente, posljednji je bio Fashion night by Hell u Umagu prije nekoliko dana, dok uskoro krećemo i sa humanitarnim akcijama, kaže Angelica koja inače svake večeri u hotelima Laguna i Valamar radi Cabaret show, u kojem uživa.

- Meni zapravo uopće nije teško raditi, jer su pjevanje i plesanje moji hobiji, ali i moja strast. Uživam u tome, kaže ona.

Osim toga, iznajmljuje i obiteljske apartmane u Dajli, dok u slobodno vrijeme voli pročitati dobru knjigu ili pogledati neki novi film. Kao mlađa se profesionalno bavila atletikom, tako da za zavidnu liniju može zahvaliti i toj disciplini.

Uz mnoštvo vrlina koje posjeduje ova djevojka, ističe se njezina pozitivna vibra i optimistički pristup životu, stoga smo sigurni da će osvojiti žiri na predstojećem izboru za Miss svijeta. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter