Pjevali na svoj 30. rodendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda tradicionalan, ovogodišnji božicni koncert amaterskog poreckog mješovitog zbora "Joakim Rakovac" bio je poseban jer su Porecani pjevali na svoj 30. rodendan. Zato se u programu našlo mjesta i za projekciju isjecka iz dokumentarnog filma koji je u povodu 30 godina postojanja snimljen u produkciji Puckog otvorenog ucilišta, pri kojem zbor djeluje. Autorica teksta je Irena Hrvatin, izvršni producent predsjednik zbora Rudi Poropat, a film je nastao u Rose-art videoprodukciji.

Gotovo dvosatni program mozaicki je složen - od dva nastupa slavljenika, videoprojekcije, sva glazbena intermezza ucenika Osnovne glazbene škole Slavka Zlatica, a jedan je blok božicnih pjesama s raznih strana svijeta otpjevao gostujuci zbor Korona iz Umaga pod dirigentskom palicom Branislava Ostojica.

Porecani su program poceli lokalnim tonovima - skladbom "Draga nam je Istra" Ronjgova, a lijepo je bilo cuti i "Pred vratih Poreca" Dušana Prašelja, koju je prije dvadesetak godina zbor pjevao i na nosacu zvuka istoga imena. I završni blok bio je u znaku istarske ljestvice, ali su nastavili i laganijim tonovima - Šimekovom "Ružom crvenom", "Ne dirajte mi ravnicu" Miroslava Škore, Badurininom "Da te mogu pismom zvati" i u završnici africkom puckom "Siyahamba".

Predsjednik zbora Poropat ponosno je dokumentarni DVD o zboru poklonio gostujucem zboru, ali i nekolicini bivših pjevaca, a druženje nakon koncerta nastavljeno je uz domjenak u foajeu kazališta.


Podijeli: Facebook Twiter