Pjevaju i o sebi govore Nina Romić, Livio Morosin, Daniel Načinović…

Plakat Susreta kantautora
Plakat Susreta kantautora

Susret kantautora na Sjevernom Jadranu, naziv je nove glazbene manifestacije koja će se u petak u 13 sati održati u velikoj dvorani pulskog Filozofskog fakulteta. U premijernom izdanju Susreta pjevat će, svirati, ali i govoriti o svojem životu i stvaralaštvu osmero kantautora - poznata zagrebačka kantautorica Nina Romić, njen kolega iz Trsta Andrea Scarcia (pobjednik ovogodišnjeg festivala istrovenetske pjesme u Muggiai) te istarski autori Livio Morosin, Daniel Načinović, Riccardo Ricky Bosazzi, Maer, Mor Roll i Vito Dundara.

- Namjera je da ovi susreti postanu tradicionalni. Susret kantautora namijenjen je mladima, studentima, ali i svim građanima, a za sve je ulaz slobodan, kazao je Valter Milovan, kantautor umjetničkog imena Maer, ali i predstavnik udruge Forum Endrigo.

Riccardo Ricky Bosazzi, pjevač, gitarist, skladatelj, i dopredsjednik rovinjske udruge Giusto Curto, čiji je cilj je promovirati rovinjsku bogatu glazbenu baštinu, kazao je da mu je drago što se susret održava na fakultetu, jer se time mlađima može predstaviti rad umjetnika. "Taj rad treba valorizirati i poticati, naglasio je Bosazzi. Organizatorima je namjera iduće godine pozvati više slovenskih i talijanskih kantautora, uz daljnje njegovanje pjesama u dijalektu i standardu.

- Osobita nam je čast biti domaćinima ove kulturološke manifestacije na kojoj će se predstaviti istaknuti umjetnici, rekla je u ime domaćina Klara Buršić Matijašić, dekanica pulskog Filozofskog fakulteta. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter