Pjevački božićno-novogodišnji poklon građanima Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Božićno-novogodišnji koncert "Na dobro vam došlo Porođenje" održat će se sutra u 20 sati u Circolu a na njemu će nastupiti mješovita vokalna skupina Nešpula, muška klapa Brnistra te komorni zbor Cantus PoPuli, o čemu je jučer bilo riječi na konferenciji za novinare u sjedištu Mjesnog odbora Gregovica. Ulaz će biti besplatan, repertoar će biti sastavljen od božićno-novogodišnjih pjesama a koncertom žele građanima Pule predstojeće praznike učiniti ljepšim. Voditelj programa bit će  glumac Franjo Tončinić.

- Nadamo se da će publika uživati u ovom što smo im pripremili, poručila je Tatjana Merkl koja je dirigentica komornog zbora Cantus PoPuli te voditeljica Brnistre i Nešpule. Merkl je objasnila da Nešpula već otprilike mjesec i pol nije dio KUD-a Matko Brajša Rašan pa sada djeluje kao samostalna udruga te će im sutrašnji nastup biti prvi nakon odvajanja od KUD-a. Kako kaže Merkl, naslov koncerta je igra riječi jer smatraju da su se ponovo rodili i krenuli samostalno, iako će Brnistra i Cantus PoPuli tek biti registrirane kao samostalne udruge. Isto tako, i sami nazivi ovih grupa su igre riječi jer se u njima kriju imena Pule i Istre.

Bit će ovo i prvi nastup zbora Cantus PoPuli pred publikom, a do sada su nastupili na TV Novoj. Zbor čine bivši članovi KUD-a, članovi Nešpule i Brnistre te novi članovi.  

Što se tiče klape Brnistra oni su prvo okupljanje imali 18. veljače ove godine, nakon čega je uslijedio nastup na Brajšinim danima te još dva nastupa, a do kraja godine čeka ih još šest nastupa. Ova klapa pak probe održava utorkom od 18 do 20 i četvrtkom od 18 do 19 sati.

Traže nove članove

Predsjednik zbora Cantus PoPuli Albert Šverko kazao je kako im trebaju im dva alta i dva tenora, a oni koji žele mogu doći na audiciju upravo u prostoru Mjesnog odbora Gregovica na adresi Mutilska 44 gdje održavaju probe utorkom i petkom od 20 do 22 sata. Ovdje probe održavaju i Nešpula i Brnistra, a dopredsjednik Nešpule Sandro Lučić poručuje da i oni traže dva pjevača i to basa, a uvježbavaju se srijedom od 18.30 do 20.30 i petkom od 18 do 20 sati. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter