Pjevačica Lidija Bačić: Nema hrane koju ne volim


Sve popularnija mlada pjevačica Lidija Bačić iz Splita voli kuhati i dobro jesti. Njena je prehrana šarolika i ničega se ne odriče, a dobri geni pomažu joj da se to ne vidi na figuri.

- Volim razna jela, često kuham i sama, a najviše volim kada dođem doma u Split na maminu hranu, budući da živim u Zagrebu. Obožavam i istarska jela, posebno tartufe, iako sam ih previše jela u zadnje vrijeme. Naime, imam menadžera iz Istre koji mi ih često donosi. Ali ništa manje nisu mi dragi ni fuži, ombolo i sve druge delicije koje jedem kada sam u vašem kraju. Idu mi i meso i riba, posebice raža koja mi je najdraža i najfinija, pojašnjava Lidija.

Kaže da ima raznih dana. Ujutro, kada joj se ništa ne da spremati, doručkuje čokoladice ili čokolino, a inače jaja na sve moguće načine: kuhana, u kajgani sa
špinatom, pancetom ili nečim trećim. Za ručak jede šaroliko - od raznih juha do mesa pripremljenog na razne načine do tjestenine i riže. Naravno, tu ide i povrće, bilo u salati, kao predjelo, na roštilju ili marinirano. Sve je dobrodošlo. Svjesna je da bi trebala pripaziti, posebno zato što jako voli jesti slatko, a naročito kolače, i to puno više od čokolade i keksa. Da se odrekne slatkiša zna da bi imala barem pet kilograma manje. Ali, problem je i što često jede navečer, zapravo tada najviše i pojede, čega se također teško odriče, naročito kada ima koncerte.

- S kilogramima nemam problema jer često nastupam i tako trošim puno energije. Zadnjih godinu dana baš i ne vježbam, osim što koji put idem na zumbu, iako sam prije znala ići u teretanu, ali zato ljeti puno plivam. U mojoj obitelji nitko nema problema s težinom, a od svoga brata i dvije sestre ja sam čak najdeblja, premda smatram da sam normalne građe. Srećom da barem kruh slabo jedem, rijetko ga kupujem i često mi ostane, priča 26-togodišnjakinja koja je ove dane na svojoj zimskoj turneji po Hrvatskoj, u sklopu koje je nedavno bila u Umagu. Vrlo je zaposlena, jer snima spot za remiks jedne pjesme i priprema dvije nove pjesme za ljeto, kada će nastupati diljem Jadrana.

Bilo joj je teško izdvojiti jedno najdraže jelo, jer, veli, baš i nema hrane koju ne voli. No, odlučila se za juhu od raže, koju bi nakon toga rado pojela na roštilju. (Tanja KOCIJANČIĆ)

Juha od raže

U hladnu vodu stavite očišćenu ribu, povrće, potom malo češnjaka, luka, peršina, krumpira, te sol i papar. Pustite da uzavre pa malo smanjite vatru i kuhajte još dvadesetak minuta, a onda juhu procijedite. Ražu očistite, komadiće mesa vratite u juhu te ju ponovo stavite na laganu vatru. Preostalo povrće i ostatke ribe stavite u manju posudu, podlijte s malo juhe i pustite da još jednom prokuha, pasirajte što bolje možete pa procijeđenu juhu - temeljac vratite u veliki lonac. Pustite da sve još jednom zavrije, a prije služenja dodajte dvije žlice maslinovog ulja i sitno rezani peršin.

 


Podijeli: Facebook Twiter