Pjevači i plesači za uređenje dječje sobe u bolnici

Pjesma "otpjevana" i na znakovnom jeziku - Mali zbor Osnovne škole Vidikovac (D. ŠTIFANIĆ)
Pjesma "otpjevana" i na znakovnom jeziku - Mali zbor Osnovne škole Vidikovac (D. ŠTIFANIĆ)

U Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula preksinoć je održan humanitarni koncert "Volim Istru" a prikupljena sredstva ići će za uređenje dječje soba na Odjelu kirurgije Opće bolnice Pula. Nastupili su brojni izvođači a bilo je preksinoć na kazališnoj pozornici puno plesa i puno pjesme. Ples je bio klasičan i moderan, pjevalo se zborski i klapski, a bilo je mjesta pop hitove kao i za jednu napuljsku kanconu. No, neizbježni su bili stihovi božićnih pjesama kao i dječje pjesmice, a našla se tu i jedna školska himna. Imali smo prilike vidjeti i kako izgleda pjesma kada se uz pjevanje prenosi i na znakovni jezik. Na bini su se pokazale sve generacije, bila je to prilika za jedne da nastupe prvi put, dok su drugi ovdje bili na poznatom terenu na kojem su već nastupali, a cijeli koncert se prenosio na Radio Puli.

Brojni izvođači

Nastupili su redom Mali zbor Osnovne škole Vidikovac pod vodstvom profesora Zorana Gardaševića, zatim Plesaoničica i Pirueta Društva naša djeca pod vodstvom Jelene Prpić i Branke Sironić, Mini Cantanti zajednica Talijana iz Pule i Vodnjana koje vode Mirjana Đurđev i Ana Šterpin Zagoranski, plesna skupina Zumba OŠ Centar pod vodstvom Sonje Perković, KUD Val OŠ Monte Zaro pod vodstvom Štefice Martinić, glazbena grupa Smailići OŠ Stoja koju vodi Oriana Starčić, plesni studio Art Dance, muška klapa Brnistra, zatim Zoran Tomaić kojeg su pratili Domagoj Terzić, Milan Grbić, Dražen Maretić i Ana Šterpin Zagoranski, zbor Gimnasium pod vodstvom Elde Duras a kojima se potom pridružila i "istarska Whitney Houston" Marinella Malić te Zoran Jambrošić.

Na kraju su svi zajedno izveli "Sretan Božić" i "Zvončiće". Program su vodili Bruno Gergorić i Jelena Vitasović.

"Kad se male ruke slože…"

U ime udruge Hitan slučaj koja je koncert organizirala prisutne je pozdravila Tatjana Tomaić koja se zahvalila u ime izvođača, podsjetivši da je ovo već šesti koncert "Volim Istru", a peti humanitarni. EdoMatošević voditelj Odjela opće i abdominalne kirurgije pri Općoj bolnici Pula kazao je kako na Odjelu završe i mnoga djeca koja dođu na odmor u Pulu, a želja je da se malim pacijentima olakša boravak i da ponesu lijepa sjećanja kada odu iz bolnice. Sanacijska upraviteljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić podsjetila je stihove koji kažu da "kad se male ruke slože, sve se može" i kazala da boravak djeci na Odjelu zna biti stvarno traumatičan. Koliko je novaca sakupljeno doznat će se danas. (Mladen RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter