Pjesničko zvono, kritičko "i" i prozni nar


"Zvona i Nari" Udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana objavila je natječaj za tri ravnopravne nagrade u kategorijama poezija, književna kritika i kratka proza.

Tri kategorije

Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine svim autoricama/autorima koji pišu na hrvatskom, srpskom, bošnjačkom, crnogorskom jeziku ili na kombinaciji jezika za koju nije potreban prijevod na bilo koji od spomenutih jezika. Odluku o pobjednicima donijet će uredništvo internetskog časopisa ZiN Daily, imena pobjednika u sve tri kategorije bit će objavljena najkasnije do 1. travnja 2018., a svečana dodjela nagrada održat će se u svibnju 2018. u Ližnjanu u Knjižnici i književnom svratištu "Zvona i Nari".

Slanjem svojih radova sve/svi sudionice/sudionici natječaja obvezuju se da njihov rad kojim sudjeluju na natječaju u trenutku predaje (te u vremenskom roku od sljedeća najmanje tri mjeseca) nije nigdje drugdje objavljen; da pristaju da njihov rad bude objavljen u časopisu ZiN Daily tijekom 2017. i 2018. godine (nakon objavljivanja u ZiN Dailyju isti rad može biti objavljen i drugdje, ali uz izričitu napomenu da je prvotno bio objavljen u časopisu ZiN Daily u sklopu ovoga natječaja); te da će, ukoliko njihov rad pobijedi, sudjelovati u dodjeli nagrada u Knjižnici i književnom svratištu "Zvona i nari" u Ližnjanu u svibnju 2018. godine.

Za Nagradu Pjesničko zvono – nagradu za najbolju pjesmu mogu autorice/autori konkurirati s najviše tri prethodno neobjavljene pjesme u najviše tri navrata (dakle s ukupno devet pjesama u cijelom natječajnom razdoblju).

Kritičko i je nagrada za najbolju književnu kritiku. Za ovu nagradu autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom književnom kritikom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri književne kritike u cijelom natječajnom razdoblju). Za nagradu će se razmatrati isključivo kritički osvrti na romane, zbirke poezije ili proze suvremenih autorica/autora koji izvorno pišu/objavljuju na gore navedenim jezicima (izdanja ne starija od 2014. godine).

Novčana nagrada

Prozni nar je nagrada za najbolju priču, a za ovu nagradu autorice/autori mogu konkurirati s po jednom prethodno neobjavljenom pričom ili pripovijetkom u najviše tri navrata (dakle s ukupno tri priče u cijelom natječajnom razdoblju).

Prva nagrada u svakoj kategoriji iznosi dvije tisuće kuna (uz putne troškove za posjet Književnom svratištu "Zvona i Nari" u Ližnjanu gdje će nagrađeni autori boraviti tjedan dana u svibnju 2018. godine i gdje će im biti dodijeljene nagrade.

Jedna/jedan autorica/autor može sudjelovati u više kategorija, ali ukupno u ne više od tri navrata (npr. s tri pjesme, jednim kritičkim osvrtom i jednom pričom u svakoj od tri kategorije). Za nagrade će se razmatrati radovi koji pristignu u roku  do 18. veljače 2018. isključivo putem obrasca na stranici https://www.zvonainari.hr/contact.

Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na [email protected]. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter