Pjesničko trovečerje u Ližnjanu

Igor Šipić  (Neven LAZAREVIĆ)
Igor Šipić (Neven LAZAREVIĆ)

Pjesničko trovečerje u Ližnjanu održat će se od 1. do 3, kolovoza, s početkom u 19 sati, u knjižnici i književnom svratištu Zvona i nari, tijekom kojega će izbor iz svoje poezije - od koje je nešto nastalo i u Ližnjanu - predstaviti pjesnici i pjesnikinje Igor Šipić iz Splita, Tanja Stupar-Trifunović iz Banja Luke te Tomislav i Petra Domović iz Karlovca i Zagreba.

Prvi će se u četvrtak, 1. kolovoza predstaviti Igor Šipić, pjesnik, povjesničar i dobar poznavatelj Ližnjana, čija će poema "Širenja" - objavljena prošle godine, a nastala za vrijeme autorova boravka u svratištu - doživjeti premijeru na svom izvorištu.

Dan kasnije prvi će samostalni nastup u Hrvatskoj imati Tanja Stupar-Trifunović, pjesnikinja iz Banja Luke. Tanja piše poeziju, kolumne i književnu kritiku. Poezija joj je nagrađivana i prevođena na engleski, francuski, njemački, poljski, slovenski i danski jezik. Urednica je časopisa za književnost umjetnost i kulturu "Putevi", a u Ližnjanu radi na svom prvom romanu.

U subotu će svoju poeziju čitati Tomislav Domović i njegova kćerka Petra. Tomislav poeziju kontinuirano objavljuje od 1983. u periodici; pjesme su mu uvrštavane u panorame i antologije suvremenoga hrvatskog pjesništva i prevođene na više stranih jezika, a do sada je objavio 11 zbirki. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter