Pjesnici u Rovinjskom Selu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U svom 20. jubilarnom izdanju vecer cakavske poezije Seljanski susreti ugostila je u Rovinjskom Selu Hrvatsko književno društvo iz Rijeke, udrugu koja okuplja preko sto književnika i pjesnika iz Rijeke i drugih krajeva Hrvatske.

Brojnu publiku je najviše razveselio zaštitni znak društva, pjesnik, performer, glumac i umjetnicki fotograf Nino Bijelac iz Novog Vinodolskog. Iako porijeklom Bosanac, ovaj ucesnik Verši na šterni ponajviše piše o moru. Uz nekoliko nostalgicnih oda moru i mornarima, koje je na usnoj harmonici pratio Drago Draguzet, nastup je uz ovacije zakljucio šaljivim erotskim nastupom.

Pjesme se u svom obracanju latio i dogradonacelnik Rovinja William Uljanic, porijeklom Seljan, koji je podsjetio da Rovinjsko Selo ima razmjerno velik broj pjesnika, od Remida Sošica, Marije Pogorilic i Nevenke Uljanic do Tatjane Pokrajac Papucci.

Nakon što je 19 susreta organiziralo rovinjsko Pucko otvoreno ucilište, ove se godine organizacije prihvatio mjesni KUD "Stjepan Žiža", nazvan po prosvjetitelju ciji je moto "pojmo, pojmo, niš ne stojmo", prihvacen i kao lajt motiv ovog dogadanja pisane rijeci. Pokrovitelji susreta i nadalje ostaje Grad Rovinj. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter