Pjesnici Dima na Grill Peace Unitedu

Olja Grubić, Patricija Softić, Daniel Radočaj, Bruno Brežac i Mario Benčić
Olja Grubić, Patricija Softić, Daniel Radočaj, Bruno Brežac i Mario Benčić

Daniel Radočaj, Bruno Brežac i Patricija Softić – Adamovo rebro pjesničke skupine Dim, u subotu navečer održali su pjesničku večer iznimnog erotičnog naboja u, ovom prilikom, zadimljenoj oštariji kod Ferlina u Savičenti u sklopu treće ovogodišnje večeri 12. Grill Peace Uniteda.

Pjesnike i umjetnicu Olju Grubić, koja se predstavila svojim nesvakidašnjim crtežima, predstavio je Darko Pekica u ime organizatora Šikuti Machinea dok je pjesničku večer moderirao Mario Benčić.

Dimovci su se okupili 2008. godine pa koliko god bili mladi za njih se više ne može reći da su "novi" pjesnici. Zanimljivo je bilo čuti da spremaju posebnu akciju za Valentinovo, koja treba ostati tajna – tko je bio kod Ferlina zna o čemu se radi, ostali se mogu početi zabrinjavati.

Razloga za brigu ima mnogo, jer Dimovci ne štede riječi, pogotovo ne one proste. Teme koje zaokupljaju njihovu pjesničku svijest i savjest su razne, a dodajmo da je u gotovo svakoj pjesmi neizbježna barem jedna prosto proširena erotska aluzija. Erotika je u ovom slučaju previše profinjena riječ (ako ne govorimo o pjesmama Patricije Softić), pornografski realizam s natruhama apsurdnog, a ponekad i tjelesno neizvedivog (Radočaj i Brežac) bi ipak bila točnija definicija.

Svaki pjesnik ima i svoje probleme – Softić se previše razbacuje pjesničkim općim mjestima, Brežac preučestalo koristi rimu kao tupi nož, dok se Radočaj previše oslanja na završni "twist". Radi se tu ipak o minornim problemima jer tijekom ovog pjesničkog kazivanja zasjalo je nekoliko bisera i pravih pravcatih dijamanata pa bi se ti "problemi" lako sakrili boljim i promišljenijim odabirom repertoara.

Jednostavni i precizni crteži Olje Grubić savršeno su se uklopili u program, a najviše su plijenili pažnju oni u kojima nagi likovi šeću oko, pretpostavlja se, obdukcijskih stolova.

Kao i svakom programu u organizaciji Šikuti Machinea, stolovi su bili okićeni hranom - konkretno palentom i šugom a la Điđi. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter