Pjesmom "uredili" kabinet logopeda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnateljica Djecjeg vrtica "Grdelin" Silvana Pavletic uprilicila je prijem za mlade donatore; Lanu Koncarevic, Josipu Jerkovic, Ivanu Majcan i Nenada Kujundžica, kao i njihovog voditelja Alana Poropata, koji su sudjelovanjem u glazbenom showu HRT-a "Pjevaj moju pjesmu", dobili 10.000 kuna za humanitarne projekte te ih namijenili uredenju kabineta logopeda.

- Ponosni smo na vaše sudjelovanje u show programu kojim ste ponovo dokazali svoje pjevacke sposobnosti i pokazali koliko ste kvalitetni i uspješni. Navijali smo za vas, a u trenutku ispadanja iz programa osjecaji su nam bili podijeljeni. Bilo smo tužni jer ste po našoj ocjeni nezasluženo ispali iz daljnjeg natjecanja, a opet sretni jer ste osvojeni novac namijenili upravo nama, na cemu smo vam neizmjerno zahvalni. Vjerujem da ce uredeni kabinet, iako mali i vrlo skroman, doprinijeti još kvalitetnijem radu logopetkinje Jadranke Juricic. U Buzet dolazi dva puta tjedno i svojim radom u vrticu olakšava roditeljima i djeci koji bi u suprotnom morali putovati u Rijeku ili Pulu na tretmane, rekla je Pavletic.

Logopetkinja je do sada koristila zbornicu, a uskoro ce dobiti vlastiti prostor. Radovi su u tijeku, postavljena je zvucna izolacija, montirat ce se tapecirana vrata. Zbog skucenog prostora narucen je namještaj po mjeri, nabavljen klima uredaj, još ce se postaviti laminat i ofarbati. Ovaj investicijski zahvat, sa 13.000 kuna pomogao je i Grad Buzet.

Logopetkinja u Buzet dolazi iz Labina vec šest godina, a posljednje cetiri radi u vrticu. Njen dolazak financira se sredstvima gradskog proracuna. U godini pred polazak u školu sva djeca produ pregled kod logopeda, a na tretman uzima djecu kojoj je to potrebno.

Gradonacelnik Valter Flego zahvalio se mladim donatorima koji su u showu predstavljali Buzet te im urucio slikovnicu "Prica o Buzetskoj naušnici", autorski rad mališana vrtica. Buzetski pjevaci i polaznici vrtica, druženje su upotpunili pjesmom jer kako je rekla Pavletic - djeca i pjesma koracaju ruku pod ruku. (Napisala i snimila G. CALIC ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter