Pjesmom i plesom za Slavoniju

Veterani KUD-a Uljanik (D. ŠTIFANIĆ)
Veterani KUD-a Uljanik (D. ŠTIFANIĆ)

Pred dosta dobro ispunjenom, ali ipak ne punom dvoranom Doma hrvatskih branitelja u Puli, u organizaciji KUD-a "Matko Brajša Rašan" i suorganizaciji gradskog Crvenog križa u utorak navečer održan je poduži humanitarni koncert "Pjesmom i plesom za Slavoniju".

Organizatori su se potrudili okupiti niz po žanru i stilu različitih izvođača, pripadnika gotovo svih manjina čija kulturno-umjetnička društva djeluju na Puljštini. Ulaznica je bila dobrovoljni prilog.

Kroz program posjetitelje je ležerno vodio poznati glumac iz Teatra Naranča Franjo Tončinić.

Prvi je nastupio KUD "Matko Brajša Rašan", mješoviti zbor pod vodstvom Tatjane Merkl s Runjićevom "Što to bješe ljubav" te afričkom narodnom "Siyahamba". Ovaj zbor je još jednom potvrdio svoju kvalitetu, a uspješno se predstavio i zbor OŠ Kaštanjer s pjesmama "Jež" i "Nonova hiža", uz dirigenticu Tatianu Giorgi.

Uvijek nadahnuti harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić" odsvirao je "Cuban Dance", a potom je glazbeni ansambl Despina izveo "Eleno, mome, Eleno". Voditelj je bio Toni Pernić, a izvođači Nataša Dragun (flauta), Andrej Pezić (harmonika), Vedran Mijić (gitara), Nenad Mirt (kontrabas) i Vedran Vojnić (tapan).

Nakon njih se predstavila mješovita pjevačka skupina Despina s "Da mi dojdeš, kaleš more Dimčo". Dirigent je opet Pernić, a riječ je o vrlo uigranom sastavu.

Pravo iznenađenje bili su Ana i Miran, mladi pjevači koji su izveli "Watch Over You", a nakon njih nastupila je talentirana umjetnica Monique Monia s "Out of Love".

Bošnjački KUD Vodnjan izveo je "Tursko kolo" (voditelj Almir Bektić), a Tatiana Giorgi pokazala je da joj dobro ide i samostalan nastup te je izvela svoju novu pjesmu "Mjesec". Već uhodani Duo Loose predstavio se s "Young and Beautiful" Lane Del Rey.

Istarska ruža, kako ju je nazvao Franjo Tončinić, Vesna Nežić-Ružić otpjevala je "Lovor i ruže" i "Po voji", a nakon nje predstavio se mladi zbor pulske Zajednice Talijana Carillon s "Il canone del vino". Njih je uvježbala njihova dirigentica Irena Vladisavljević.

Uvijek inspirirani pjevački zbor Encijan iz slovenskog društva otpjevao je "Dan ljubezni" i "Na Golici", a dirigentica je bila Paola Stermotić.

KUD Uljanik odnosno njegova sekcija veterana predstavila se plesovima Slavonije uz koreografiju Stjepana Celića, a plesače je uvježbala Dragica Martinović. Voditelj orkestra je Josip Lebar.

Višestruko nagrađivane Teranke odabrale su skladbu Novih fosila "Čuješ li me jel' ti drago", a već etablirani mladi pulski sastav Sunčane naočale izveo je "Jednom kad noć" Opće opasnosti.

Rovinjski zbor Rubino predvođen Tatjanom Merkl imao je na repertoaru dvije skladbe, "Nessun dorma" iz opere "Turandot" Giacoma Puccinija i Gibonnijevu "Projdi vilo".

Pod vodstvom dirigenta Edija Svicha i uz klavirsku pratnju Branka Okmace poznati zbor "Lino Mariani" imao je na repertoaru potpourri popularnih pjesama, a uvijek dobro pripremljena i uhodana mješovita vokalna skupina Nešpula KUD-a "Matko Brajša Rašan", koju je također uvježbala Tatjana Merkl, izvela je "Take a Chance On Me" Abbe i "Naranču" Elvisa Stanića.

Glazbeni i bračni par Irena i Mauro Giorgi predstavili su se s "Neka svemir presudi" i "Baby universe", a za kraj je tamburaški sastav Javor izveo "Ne dirajte mi ravnicu". Prikupljeno je oko tri tisuće kuna, koje su odmah uplaćene na račun Hrvatskog Crvenog križa. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter