Pjesmom i plesom obilježen početak ljeta

S prošlogodišnjeg buvljaka (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg buvljaka (D. ŠTIFANIĆ)

Treći ZaroFest održan je u subotu i u nedjelju na Bunarini, kada su se pred brojnom publikom sastavljenom mahom od roditelja, nonića i ostalih članova obitelji mališana i onih malo većih koji su nastupili, te ponešto i turista, predstavile razne sekcije ovoga studija.

Glazbeni užitak

Predstavio se plesni studio Zaro, odnosno sve sekcije plesača ovisno o uzrastu pod vodstvom Tine Đurišić, kao i razni zborovi Mići Zaro, Zaro, ZaroXL i Zaro Senior. Naime, premda veliku većinu Zarovaca čine djeca, ima tu i one "nešto veće djece", a to su Seniori koji i dalje njeguju ono dijete u sebi i prepuštaju se glazbenom užitku.

Da je Zaro zaslužio sve pohvale, nagrade i priznanja, potvrdio je i ovoga vikenda, kada su svi sudionici ovog završnog programa pokazali uvježbanost i pripremljenost. Zarovci su ugostili i pobjednicu natječaja putem facebooka "BudiFace", Nicole Živolić iz Poreča, kojoj je Linda Milani u ime Studija Zaro uručila posebnu nagradu. Nastupila je i Aurora Matošević iz Rovinja, pobjednica Nazorovog mikrofona, a da atmosfera bude čim bolja, pobrinuli su se bendovi Musicitta' i Face to face.

Show must go on

Drugu večer Zaro festa otvorila je njihova dugogodišnja članica Nika Ivančić, sada i poznata glumica uz note "Show must go on". Da sve bude u duhu i u znaku turističke tradicije, pobrinula su se voditeljice koje su najavljivale programe na tri jezika - hrvatski, talijanski i engleski.

Mališane i one nešto veće za nastup su pripremile Linda Milani, Serena Bonassin i Tina Đurišić. Prilikom predstavljanja programa rečeno je da su zarovci imali ove obrazovne godine više od 2.000 nastavnih sati, a što je rezultiralo i sjajnim nastupom.

ZoNa 22 - nove aktivnosti za djecu

Uz mnoštvo aktivnosti za djecu koje će ovoga ljeta biti u ponudi u Puli, tu je i Mala akademija stvaralaštva nazvana ZoNa 22. Riječ je o spoju, odnosno suradnji Studia Zaro i Teatra Naranča, a program, koji je predstavljen danas na konferenciji za novinare, održat će se od 17. do 28. srpnja od 9 do 13 sati u prostorima Dječjeg kreativnog centra (bivši Pionirski dom). Održat će se četiri vrste radionica, odnosno ZoNa (spoj Naranče i Zara). To su ZoNe lutkarstva, dramska, pjevanja i plesa. Za svakog sudionika osigurani su multimedijalni DVD, akreditacija za bus, obrok i piće, majica te uvjerenje o pohađanju radionice, dakako. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 14. srpnja putem e-maila na [email protected] ili pak na 099-4064-226 i 099-527-4005. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter