Pjesmom i plesom mladi "ZaCrvenili" Portaratu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kreativno i zabavno započele su u petak aktivnosti Tjedna Hrvatskog Crvenog križa na Trgu Portarata. Kroz glazbu i ples u režiji pulskih vrtićaraca i osnovnoškolaca održan je festival "ZaCrvenimo se". Uz obilježavanje rođendana Crvenog križa, na promotivnom štandu Gradskog društva Crvenog križa građanima je mjeren tlak. Individualnim i grupnim nastupima u dvosatnom su programu sudjelovala djeca iz pulskih dječjih vrtića, osnovnih škola, Škole za odgoj i obrazovanje, korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju i Dnevnog centra za radnu terapiju Veruda te članovi Kluba mladeži.

Bio je to splet recitacija, pjesmi, svirke i plesa kojim je unijeta živost na Trg Portarata. Tako su, svojim veselim izvedbama, djeca privukla posjetitelje koji su ujedno informirani o djelovanju Crvenog križa. Inače, Klub mladeži pri GDCK Pula, u čijoj je organizaciji održan festival "ZaCrvenimo se" okuplja mlade iz osnovnih i srednjih škola te ih educira i priprema za sudjelovanje u organiziranim socijalnim akcijama na javnim prostorima u Gradu (Tjedan Hrvatskog Crvenog križa, Svjetski dan prve pomoći, i akcija "Solidarnost na djelu").

S aktivnostima nastavljaju, u ponedjeljak, 11. svibnja, kada će članovi Kluba mladeži posjetiti Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula te im u sklopu projekta "Bolnica Bezbolnica" donirati metodičke igračke za neurorazvojnu ambulantu pedijatrije. Od 13. do 15. svibnja će se u kinu Valli održavati projekcije filma "Lilya 4ever" za učenike trećih razreda pulskih srednjih škola na temu prevencije trgovanja ljudima.

U petak, 15. svibnja, će u Galeriji Cvajner s početkom u 20 sati biti otvorena izložba "jučer - -sutra" autora Zorana Marinovića. Izložba koju će se moći pogledati do 22. svibnja prikazuje emotivne fotografije raseljenih osoba (azilanata, izbjeglica i migranata) diljem kriznih žarišta u svijetu. (S.R.S.)


Podijeli: Facebook Twiter