Pjesmom do kombija za invalide

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlicnom solo izvedbom skladbe "Io che amo solo te" slavnog talijanskog kantautora Sergia Endriga (rodenog u Puli 1933. godine) tradicionalni godišnji humanitarni koncert Društva tjelesnih invalida u Pazinu otvorio je u petak uvecer fažanski glazbenik Erik Balija koji je predvodio dvosatni koncert što se održao po peti put.

Pazinski dogradonacelnik Ivica Gržinic u pozdravnom je govoru pohvalio izrazitu aktivnost pazinskog DTI-ja kojeg ce, kazao je, gradska vlast i nadalje pratiti, dok se predsjednik DTI-ja Gracijano Turcinovic zahvalio brojnim darovateljima te podsjetio na brojne aktivnosti i ostvarene projekte DTI-ja.

Uslijedila je premijera pjesme "Tu terra mia" Erika Balije, a potom se pazinskoj publici predstavila mlada pjevacka nada Dona Zovic iz Svetog Petra u Šumi, koja pjeva od malih nogu. Trinaestogodišnja pjevacica clanica je mjesnoga crkvenog zbora, a za nastup je odabrala pjesme "Batina nije izašla iz raja" i "Ne govori da san ti jedina".

U suradnji s Erikom Balijom labinski pjesnik i glazbenik Daniel Nacinovic izveo je evergreen "Che sera sera", autorsku "Va Opatije", kao i nekoliko svojih pjesama.

Ucenici pazinske osnovne škole (Tina Draškovic i Magdalena Andelini iz 4.c te Tea Tomišic i Toni Ružic iz 8.c), ciji su literarni radovi na temu invalidnosti odabrani kao najbolji (i bili su odlicni), procitali su vlastita promišljanja o (neprilicnom) odnosu prema osobama s invaliditetom.

Koncert koji su vodili clanovi DTI-ja Ester Fatur Grguric i Dario Brajkovic nastavljen je nastupom Klape Boškarin iz Huma koji su, medu ostalim, na klapski nacin otpjevali poznatu folk pjesmu "I tebe sam sit, kafano" te zajedno s Erikom Balijom "Fažana, misto moje" i legendarnu "Ca je život vengo fantazija".

Nezaobilazni istarski popularni duet Serdo Valic i Rino Pavletic izveo je aktualne hitove, a koncert je zaokružen nastupom Vesne Nežic Ružic te zajednickom pjesmom svih sudionika na kraju koncerta.

Koncertu, koji se održao pod motom "Za zdrav život!", prisustvovao je solidan broj posjetitelja, a prikupljeno je nešto više od osam tisuca kuna. Toj svoti valja pridodati novcanu donaciju Autokluba Pazin u vrijednosti od deset tisuca kuna koju su u stanci koncerta predali predsjednica Marcela Androšic i tajnik Ivan Hrvatin.

Premda vrijednošcu manja donacija (tri tisuce kuna) clanovima pazinskog DTI-ja zasigurno podjednako draga bila ona ucenika nižih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin koji su tijekom prosinca na Trgu slobode prodavali blagdanske suvenire gradanima Pazina. Tako su sveukupno dosad prikupljene 102 tisuce kuna za kupnju specijalnog kombija za prijevoz osoba s invaliditetom.


Podijeli: Facebook Twiter