Pjesme za Ivu i Emu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nikad se toliko ljudi nije okupilo na promociji jedne zbirke pjesama kao u ponedjeljak na predstavljanju knjige "Nebo… Tvoje oci", druge autorske zbirke pazinskog pjesnika Dragana Gortana.

Objavio ju je pazinski ogranak Matice hrvatske, a slucaj je htio da Gortan svoju drugu knjigu predstavlja tocno godinu dana nakon prve zbirke "More ljubavi", s kojom je obišao cijelu Istru i stekao simpatije publike i citatelja.

Gortan inace radi kao poštar u Boljunu, a pjesme je poceo objavljivati na blogu "Boljun" na T-portalu, pa su ga pozitivne reakcije citatelja navele da objavi prvu, a sada i drugu knjigu.

Uz autora knjigu je predstavio i zajedno s Gortanom pjesme citao i David Ivic, predsjednik pazinskog ogranka Matice hrvatske, a vrlo brojna publika posebno je toplo pozdravila i recitatorske nastupe Gortanovih kceri, Ive i Eme, kojima je cijela zbirka i posvecena. Iva je uz pratnju gitare i zapjevala.

Iznenadenje veceri bio je poklon Gortanovih kolega blogera - buket cvijeca što su ga narucili preko interneta, a u njihovo ime pjesniku ga je urucila organizatorica veceri, ravnateljica Gradske knjižnice Iva Ciceran.


Podijeli: Facebook Twiter