Pjesme The Smithsa u stripu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan americki izdavac odlucio je pjesme legendarnog britanskog glazbenog sastava The Smiths pretociti u strip-antologiju koja ce pjesme poput "Girlfriend in a Coma" i "How Soon is Now?" pretvoriti u crtane price, pišu britanski mediji.

Svaka pjesma bit ce ispricana kroz strip na cetiri do najviše osam stranica, a citav projekt trebao bi biti gotov do studenoga, kada se ocekuje i njegova objava, piše britanski Guardian.

"Koja vam se prica vrti u glavi dok slušate svoje omiljene pjesme Smithsa?", pita Shawn Demumbrum, idejni tvorac strip-antologije pod naslovom "Ujediniti i preuzeti: stripovi inspirirani Smithsima". Upravo ce to autori knjige koristiti kao inspiraciju, dodaje.

Financijsku potporu za projekt Demumbrum nastoji prikupiti na web platformi Kickstarter, a vec je okupio 13 spisateljskih i crtackih timova, svaki od kojih ce raditi na po jednom glazbenom klasiku. Gotov proizvod imat ce najmanje 72 ilustrirane stranice.

Britanski alternativni rock band The Smiths, osnovan u Manchesteru 1982., cinili su Steven Morrissey, Johnny Marr, Andy Rourke i Mike Joyce. Kriticari ih smatraju jednim od najboljih alternativnih sastava britanske indie scene 1980-ih.

Izdali su cetiri studijska albuma, da bi se 1987. raspali zbog nesuglasica izmedu Morrisseya i Marra. Iza sebe su ostavili veliki krug obožavatelja koji još uvijek raste.


Podijeli: Facebook Twiter