Pjesme s univerzalnom porukom ljubavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U intimnoj i decentnoj atmosferi pulskog Kaštela u ponedjeljak je nastupio splitski šansonijer i instrumentalist Tedi Spalato koji je svojim sjetnim pjesmama opravdao nadimak najveceg romanticara na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Spalato je, u sklopu manifestacije "Ljeto na Kaštelu", pred brojnom publikom nastupio sam, bez prateceg benda, te je tako osim izuzetnih vokalnih sposobnosti pokazao i umijece muziciranja na akusticnoj gitari, što se odlicno uklopilo u nostalgicnu atmosferu mirne kolovoške veceri.

Koncert je poceo pjesmom "O Splite grade" s albuma "Kao da se vrime zaplelo u švere" iz 2001., a koji sadrži i ostale njegove poznate pjesme koje je publika na Kaštelu imala prilike cuti: "More snova", "Sve cu preživit" te skladba "Moje izgubljeno blago", koju je Spalato posvetio svim prvim i izgubljenim ljubavima.

Iako percipiran kao samozatajan i atipican glazbenik koji se uvijek nalazi na odmaku od estradne masovnosti i kica, Spalato je kroz interakciju s publikom pokazao i svoju ekstrovertiraniju stranu kroz šale i anegdote koje je s publikom podijelio tijekom koncerta.

U skladu s tim, premijerno je izveo pjesmu "Uvik ništo fali" s posljednjeg albuma "Kadenca" koja na duhovit nacin pokazuje prirodu covjeka koji nikad nije zadovoljan. Od svojevrsne ode klesarima u pjesmi "Škrpelin" preko hita "Lipote gladan, ljubavi žedan" pa do blues pjesme "Dok razmišljam o nama", Spalato ostaje vjeran tradicionalnoj dalmatinskoj šansoni koja, prema njegovim rijecima, šalje univerzalnu poruku ljubavi.

Koncert je završio energicnom izvedbom pjesme "Dalmatino povišcu pritrujena" poznatog dalmatinskog autora Ljube Stipišica Delmate. Tedi Spalato ubrzo se ponovo vraca u Istru, tocnije u Svetvincenat, gdje ce 26. kolovoza nastupiti s klapom Iskon.


Podijeli: Facebook Twiter