Pjesme pune duhovnosti i lirske osjećajnosti

S predstavljanja knjige
S predstavljanja knjige

Rovinjska pjesnikinja Vesna Petrić Terzić u Multimedijalnom centru grada Rovinja promovirala je svoju treću zbirku pjesma "Dodirnuta svjetlošću".

Predstavljanje knjige, koje je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu, okupilo je brojne uglednike i goste. Urednik knjige prof. Hrvoje Magdić okupljenima je pojasnio kako je došlo do suradnje obitelji Terzić i ogulinske Matice hrvatske. A tajna je u tome što ova poznata umjetničko/autorska i talentirana rovinjska obitelj redovito nastupa na Festivalu duhovne glazbe u Ogulinu.

Po mišljenju prof. Magdića, pjesme iz zbirke "Dodirnuta svjetlošću" pune su duhovnosti i lirske osjećajnosti. Autor predgovora zbirke mons. Ivan Milovan naglasio je da su pjesme Vesne Petrić Terzić pune topline i otajstva.

Zbirka se sastoji od 74 pjesme podijeljene u osam ciklusa, među kojim su i one pisane na čakavskom dijalektu i talijanskom jeziku. Recenziju knjige potpisuje Stjepan Lice, likovno rješenje David Ivić, dok je zbirku tehnički uredila Mirjana Ferenčić iz "Ježtiska". Uz autoricu, pjesme iz  zbirke tiskane u nakladi od 500 primjeraka, recitirala je Tamara Troš, dok je glazbeni dio programa bio začinjen i nastupima autoričinih članova obitelji - supruga  Davora Terzića i sinova Kristijana i Gracijana te gošći Eleonore Dobrović i Patrizije Sfettine Jurman. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter