Pjesma se orila Kaštelirom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pozornici dvorane lokalnog zadružnog doma izmijenilo se u subotu uvecer 12 klapa, zborova i vokalnih skupina na Drugom susretu pod nazivom "Kašteliru za Valentinovo". Lokalna Turisticka zajednica prošle je godine prvi put organizirala susret koji je publika svesrdno prigrlila, najprije zato jer se na taj nacin slavi i održava tradicija pjevanja u Istri, a onda i zato jer je to lijep nacin da se proslavi Dan svetog Valentina, jednog od zaštitnika kaštelirske župe, koji se u svijetu slavi kao dan zaljubljenih.

Program je, kao i lani, otvorio lokalni zbor župe svetih Kuzme i Damjana trima nabožnim napjevima, a atmosferu je podigao nastup rijecke muške klape Gradelini koji pjevaju jušto kako grdelini, ali su im jako drage gradele, pa od tuda ime.

Tarski zbor Zajednice Talijana cine simpaticni pjevaci pred koje, nažalost, voditeljica Lolita Njegovan stavlja preteške zadace. Vokalna skupina pulske Zajednice Talijana "Lino Mariani" zagrijala je atmosferu miksom popularnih talijanskih skladbi, a novigradski zbor "Lavanda" predstavio se u novom svjetlu. Nastao iz ženske klape pojacane dvama muškim glasovima dobio je na živosti.

Lijepo iznenadenje priredila je najmlada vokalna skupina te veceri, "Višnjanke", osnovane prije nepuna cetiri mjeseca pod vodstvom Miroslave Pašic - digle su publiku na noge Kabiljovom pjesmom "Neka cijeli ovaj svijet". Gotovo kao profesionalci predstavili su se Umažani, zbor Korona s Branislavom Ostojicem.

Premda susret u Kašteliru nije natjecateljski, ipak treba reci da su zvijezde veceri bile pjevacice ženske klape Roc savršeno uskladenih glasova i besprijekorne intonacije. Glavna ženska konkurencija bila im je klapa Roženice iz Marušici.

Ostat ce u lijepoj uspomeni nastup Porecana, zbora "Joakim Rakovac" s ?eni Dekleva Radakovic, koji je pozornicu ucinio tijesnom i raspjevao dvoranu, ali i mješoviti zbor i vokalna skupina Encijan slovenskog KUD-a iz Pule.



Za sam kraj, opravdano stidljivo, ostavljen je nastup domace vokalne skupine Nigrignanum - petnaestak Kašteliraca i Kaštelirki koji rado pjevaju u svakoj prigodi vec su pet puta kao vokalna skupina nastupili od ljetos, kada su osnovani. Program im je daleko od zahtjevnog - pjevali su "Brkicu" i prigodnu "Bilo je to na Valentinovo" i razveselili sugradane.

Buduci da je dvorana kaštelirskog doma bila pretijesna za slušatelje i izvodace koji su završili program, paralelno "natpjevavanje" spontano je organizirano u susjednom kaficu.


Podijeli: Facebook Twiter