Pjesma i ples u pulskim parkovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europski dan parkova obilježit ce se u cetvrtak, u organizaciji pulske Turisticke zajednice i Herculanee, prigodnim programom u pet pulskih parkova.

Program zapocinje u 17 sati u Parku Franje Josipa I (kod Veslackog kluba) animacijom za djecu Udruge Birikina pod nazivom "Gusari napadaju", a nastavit ce se u Parku Valerija (ispod Arene) u 17.30 sati igrokazom ucenika Osnovne škole Tone Peruško "Ekograd" te istarskim plesovima i pjevanjem uz roženicu.

U Titovom parku (na Rivi kod Gradske knjižnice) u 18 sati zainteresirani ce moci zaplesati uz Plesni centar Studio i latino show, dok u 18.45 sati u Parku Kralja Petra Krešimira IV (preko puta Porezne) nastupa Istarska glazbena scena - Domagoj Miškovic na gitari i Dušan Kranjc na udaraljkama. Program završava u 19.30 sati u Parku grada Graza (kod Zavoda za zapošljavanje) prezentacijom Udruga RitamZ i Get a life, odnosno zumbom.

Tatjana Mandic Bulic, voditeljica hortikulture u Herculanei, podsjetila je da ovo komunalno poduzece održava 65 hektara zelenih površina, od cega 20 parkova. Kako je navela, Europski dan parkova u Puli se obilježava trecu godinu, a dogodine bi se trebao proširiti i na druge parkove u gradu.

Ukoliko u vrijeme održavanja programa bude padala kiša, manifestacija se odgada za petak. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter