"Pjesma bez barijera" za svijet bez barijera

Erik Balija
Erik Balija

Humanitarni koncert naziva "Pjesma bez barijera", u organizaciji mladog i talentiranog istarskog glazbenika Erika Balije bit će održan sutra u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda. U povodu tog humanitarnog koncerta razgovarali smo s Erikom Balijom.

- Ovaj koncert smo organizirali da se svi zajedno zabavimo. Prvotna nakana koncerta bila je da predstavim svoj rad, a nakon toga sam se sjetio da bi možda bilo dobro i pomoći nekome u nevolji. Brojni glazbenici su se priključili ovoj akciji, a na koncertu će između ostalih nastupati i moj prateći bend iz Edinburgha - grupa The Foo Birds koja će na bini biti pola koncerta. Tu su zatim i kultna pulska grupa Anelidi, klapa Pinguentum, Mondina i Mitar Gavočanov koji su moji cijo i cija i koji su mi pomogli na nekoliko pjesama na mom albumu u nastajanju te Mauro Giorgi i Irena Kuhar Giorgi koji mi pišu aranžmane.

- Osim njih na bini će ti se pridružiti i drugi glazbenici…

-  Na koncertu ću ostvariti i prvu, a nadam se i uspješnu suradnju s gospodinom Nenom Belanom, a s obzirom na to da sam mlad, volim promovirati mlade ljude jer znam kako im je teško u današnje vrijeme odlučio sam ugostiti još jednu mladu snagu iz Istre - Matea Pilata iz Opatije. Na koncertu će nastupiti i Daniel Načinović te Marin i Eric iz vodnjanskog benda Soundcheck Regaz. (B. VINCEK)

CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter