Pjesma Bambi Molestersa u "Breaking Badu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pjesma "Chaotica" hrvatskog benda Bambi Molesters uvrštena je u seriju Breaking Bad - jednu od trenutno najpopularnijih televizijskih serija na svijetu.

Epizoda "Rabid Dog", u kojoj su milijuni gledatelja u SAD-u uz napete scene mogli uživati i u surf glazbi grupe iz Siska, emitirana je jučer na kabelskoj mreži AMC.

Režirao ju je američki scenarist i producent Sam Catlin. Radi se o četvrtoj epizodi drugog dijela posljednje, pete sezone te hvaljene i nagrađivane serije poznate i po odličnom soundtracku.

Instrumentalna pjesma "Chaotica" nalazi se na albumu "Sonic Bullets: 13 From the Hip" koji su Bambi Molestersi objavili 2001. Album je pobrao lovorike domaće i strane kritike, a jedan od najpoznatijih svjetskih internetskih portala s recenzijama glazbe Pitchfork dao mu je visoku ocjenu 7,9 od 10.

Basistica sisačkog sastava Lada Furlan Zaborac izrazila je zadovoljstvo uvrštavanjem njihove pjesme u tu hvaljenu seriju, a zasluge za to pridaje i njihovoj izdavačkoj kući Dancing Bear, ali i činjenici da se nekome tko bira glazbu za seriju "Chaotica" očito svidjela.

- Posebno smo ponosni i sretni što se radi o albumu starom više od deset godini što govori o njegovoj trajnoj kvaliteti, rekla je.

Breaking Bad do sada je višestruko nagrađivana američka dramska TV serija producenta Vincea Gilligana. Ovjenčana je mnoštvom Emmyja, a glavni junak Bryan Cranston počasno je ove godine nagrađen nagradom Screen Actors Guild za uprizorenje lika Waltera Whitea.

Radnja se odvija u Albuquerqueju u saveznoj državi Novi Meksiko, a vrti se oko sredovječnog profesora kemije Waltera Whitea koji dozna da ima rak pluća i da mu preostaje godina dana života te se upušta u proizvodnju droge metamfetamina i postaje kralj narko-tržišta.

Uz njega, u glavnoj ulozi je i Aaron Paul, koji utjelovljuje tridesetogodišnjeg narkomana i sitnog dilera Jessea Pinkmana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter