Pješčana Uvala: Vezove nezakonito okupiraju stranci

U lučici u Pješčanoj Uvali mogu se vidjeti gliseri i jahte bez ikakvih oznaka (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
U lučici u Pješčanoj Uvali mogu se vidjeti gliseri i jahte bez ikakvih oznaka (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Sportska lučica u Pješčanoj Uvali, nad kojom koncesiju ima Pomorsko športsko-ribolovno društvo Pješčana Uvala, i dalje nastavlja biti kamen smutnje među mještanima ovog naselja. Čini se da se ova lučica, koja je trebala biti namijenjena za vezivanje čamaca lokalnog stanovništva, članova spomenutog PŠRD-a, polako pretvara u marinu jer se tu privezuju gliseri i brodice stranih državljana.

- Vidjeli smo jednog stranca koji je ovdje dovezao svoj čamac i privezao ga za privatni vez, što je potvrdilo naše sumnje. Uočili smo da se cijelo ljeto tu vezuju jahte i gliseri stranaca, a sada smo vidjeli Nijemca kada je s prikolicom dovezao svoj gliser u lučicu i to bez ikakvih oznaka. Kasnije je i skinuo registarske tablice s prikolice. Kada smo ga pitali je li ovdje vezao svoj gliser, priznao je da mu je vlasnik apartmana dao ugovor za korištenje veza, što mu je ovaj uredno platio, ispričala nam je mještanka Dušanka Kolić. Prema popisu vlasnika vezova koji nam je predočila Kolić vidljivo je da među vlasnicima vezova ima i stranaca, pa i onih koji su uzeli po nekoliko vezova, mada na njima nemaju privezan niti jedan čamac.

Predsjednik PŠRD-a Aldo Peruško tvrdi da udruga može izdavati vezove svima, pa čak i strancima, ako su oni članovi PŠRD-a.

- Svi korisnici vezova su ujedno i članovi udruge, a nezadovoljno može biti tek 10-ak članova koji su ostali bez veza jer smo prednost dali starijim članovima koji su svojim novčanim doprinosima sudjelovali i u uređenju lučice, objasnio je Peruško. Na naš upit tko vodi računa o korištenju vezova u lučici, odgovorio je da to čine on i tajnik društva te da nema niti prijava niti saznanja da netko vezove daje u podnajam jer je to protuzakonito.

Predsjednik Mjesnog odbora Pješčana Uvala Dragan Modrušan rekao nam je da je za njega, zbog silnih problema koji se već godinama ne rješavaju, priča sa sportskom lučicom završena. - Od samog starta se s vodstvom PŠRD-a nismo našli i nikada niti jedan naš prijedlog, dakle prijedlog mještana, niti zaključak nije naišao na odaziv predsjednika društva Alda Peruška, koji se jako bahato ponaša i provodi samovolju u lučici. To više nije sportska lučica. Tu je već postavljena i ograda, i struja je provedena, i čuvari su tu danju i noću, i sve to previše sliči na marinu, kazao je ogorčeno Modrušan. Nadležnost nad poslovanjem ove lučice ima Županija koja je PŠRD-u dala koncesiju na pomorsko dobro. Županijski pročelnik Josip Zidarić potvrdio nam je da se stranci ni pod kojim uvjetima ne mogu vezivati u sportskim lučicama, već samo u marinama. (Patricija SOFTIĆ MEHMEDOVIĆ/Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter