Pješčana Uvala: Otvaranje doma za mjesec dana?

Društveni dom u Pješčanoj Uvali (T. GRBIĆ)
Društveni dom u Pješčanoj Uvali (T. GRBIĆ)

Zgrada društvenog doma u Pješčanoj Uvali koja se počela graditi u veljači prošle godine i trebala biti gotova u roku od 180 dana, dovršena je tek nedavno. Naime, tvrtka Bat iz Slatine je u dva navrata tražila produžetak roka; najprije krajem srpnja prošle godine, kada je zahtjevu i udovoljeno, te drugi put krajem listopada prošle godine. Drugi zahtjev je podnijet 59 dana nakon isteka datuma roka završetka radova (9. rujna 2013.) prema prvom zahtjevu.

Nadzorna služba je drugi zahtjev odbila te početkom studenog zatražila od izvođača hitno očitovanje o roku završetka radova. Očitovanje do danas nije stiglo pa stoga nije obavljena primopredaja i konačni obračun, a dom još nije na raspolaganju mještanima. Kako saznajemo od medulinskog načelnika Gorana Buića, trenutno se čeka uklanjanje tehničkih nedostataka u domu.

- Na zahtjev Mjesnog odbora Pješčana Uvala predstavnici Općine i nadzorne službe pregledali su zgradu i utvrđeni su nedostaci, vlaga i plijesan do visine 50 centimetara na pregradnom zidu između polivalentne dvorane i sanitarnog čvora u prizemlju. Vlaga je izbila i na spuštenom stropu u dijelu polivalentne dvorane, a na krovu je ispucao završni premaz na ravnom dijelu. Također je utvrđeno da se gumene brtve na vanjskoj aluminijskoj staklenoj stijeni lako skidaju i pucaju, kaže Buić.

Medulinski načelnik ističe da je dom trebao biti davno otvoren, no rokovi su probijeni, zbog čega će se izvođaču naplatiti penali. Zakompliciralo se, kaže, nakon smrti vlasnika tvrtke koja izvodi radove. Očekuje da će se nedostaci ukloniti u roku od mjesec dana.

Vrijednost investicije je 945 tisuća kuna s PDV-om, izvođač je spomenuti Bat iz Slatine, za nadzor je zadužen Davor Matticchio, a projekt je izradila pulska tvrtka Urbis 72.

Zgrada je površine stotinjak četvornih metara, u prizemlju je polivalentna dvorana, a na katu ured i prostorije namijenjene tamošnjem mjesnom odboru. Pješčana Uvala, odnosno 800-tinjak mještana tako će napokon dobiti prostor za okupljanje, sastanke, izložbe i razne druge manifestacije.

- Naselje će imati multifunkcionalan prostor koji će moći koristiti udruge s ovog područja, a Mjesni odbor će konačno imati mjesto na kojem članovi mogu održavati sastanke. U ljetnim mjesecima objekt će se u kombinaciji s vanjskim prostorom moći koristiti za razne manifestacije. Udruge će moći koristiti prostor besplatno, ali će se prethodno utvrditi raspored korištenja prostora, pojasnio je Buić. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter