Pješčana Uvala: Izvučena potonula ribarica


Danas oko podne iz mora u lučici u Pješčanoj Uvali izvađena je 13-metarska ribarica koja je potonula 4. veljače navečer. Potonula ribarica vlasništvo je Zlatka Milovana, direktora ribarske zadruge Lanterna, i bila je privezana na glavnom molu u Pješčanoj Uvali tik uz još dva ribarska broda.

Pretpostavlja se da je do prodora vode u ribaricu došlo uslijed jakog nevremena i uzburkanog mora. U lučkoj kapetaniji kažu da brod nije bio u najboljem stanju te da je jako jugo učinilo svoje. Potonuli brod je sjeo na dno na odprilike tri do četiri metra dubine. Susjedna plovila nisu oštećena, niti je došlo do istjecanja nafte.

Za našeg obilaska gata u Pješčanoj Uvali zatekli smo vlasnika potonule ribarice Zlatka Milovana kako skuplja ono što se moglo iskoristiti s olupine - vinčeve, konope, ribolovni alat, sitni mehanički alat i slično.

Zamoljen za komentar u svezi ove nesreće, vlasnik, vidno uzrujan, nije želio govoriti ni s kim.

Lučki kapetan Lucio Toffetti je izjavio da je vlasniku izdana naredba o uklanjanju plovila.

- Prema podacima s terena koje smo danas dobili, ribarica je izvučena na gat te je more oko njega u potpunosti čisto. Inspektori sigurnosti plovidbe pulske Lučke kapetanije su utvrdili da nema onečišćenja te da je plovilo izvađeno na kopno. Slijedi očevid i istraga koja će pokazati zbog čega je došlo do potonuća, izjavio je kapetan Toffetti. (C. B. GALIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter