Pješak poginuo u naletu vozila

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U prometnoj nesreći koja se večeras, nešto prije 19 sati, dogodila nedaleko od trgovine i igrališta u Juršićima smrtno je stradao 53-godišnji pješak iz okolice Juršića na kojeg je naletio automobil marke Fiat, kojim je upravljao 35-godišnjak.

Prema onome što smo vidjeli, nesreća se dogodila ili na pješačkom prijelazu ili u njegovoj neposrednoj blizini, na desnoj strani kolnika, gledajući u smjeru Pule. Tijelo pješaka ležalo je u travi pokraj šume uz desnu stranu kolnika, desetak metara nakon obilježenog, ali slabo osvijetljenog pješačkog prijelaza. Tek koji metar od samog prijelaza, vozače na njegovo postojanje upozorava i prometni znak. Petnaestak metara od tijela poginulog pješaka, također s desne strane kolnika, bio je zaustavljen Fiat tamno plave boje, s razbijenim prednjim vjetrobranskim staklom. Premda je riječ o slabo osvijetljenom dijelu prometnice pod svjetlima farova policijskih vozila na kolniku su, između pješačkog prijelaza i mjesta gdje se zaustavio Fiat bili vidljivi tragovi kočenja.

Od početka godine na istarskim je prometnicama život izgubila 21 osoba, a uključujući današnju nesreću ovo je već peti poginuli pješak.

Zbog očevida je policija zatvorila dio ceste kod igrališta u Juršićima, no promet se normalno odvijao zaobilaženjem igrališta.Više informacija o okolnostima nesreće očekujemo tijekom sutrašnjeg dana. (M. KOŠTA, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter