Pješački prijelaz u duginim bojama

Pješački prijelaz na porečkoj rivi u duginim bojama
Pješački prijelaz na porečkoj rivi u duginim bojama

Pješački prijelaz na Obali maršala Tita ispred porečke gradske uprave danas ujutro osvanuo je obojan u dugine boje! Riječ je o akciji aktivistica ovdašnjeg Centra za građanske inicijative koje su uz podršku Grada Poreča, na ovaj način obilježile Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) koji se obilježava ove subote.

Dugine boje najrasprostranjeniji su i najprepoznatljiviji simbol LGBT pokreta. Iz CGI-a ističu kako su jako zadovoljne što je Grad Poreč prepoznao ovu simboličnu gestu kao dobar povod za promicanje različitosti, tolerancije i prihvaćanja u gradu. Time su navode, zajedno pokazali da je Poreč otvoren grad za sve, tolerantan i senzibiliziran na različitost.

"Poreč je primarno turistički grad pa ovakvom gestom utječemo i na sliku Poreča prema turistima i turistkinjama, jer pokazujemo da se ovdje svi mogu osjećati ugodno. Ovime želimo pokazati da u Poreču postoji volja i inicijativa da se stvari promijene na bolje za naše društvo te zajedničkim angažmanom možemo taj cilj i postići" istaknuli su iz CGI-ja.

U sklopu obilježavanja večeras u 18 sati u Teatrinu Zajednice Talijana održat će se projekcija dokumentarnog filma "Out There" autora Stephena Frya, a u 20.30 sati u Corner cafeu počinje stand-up comedy show "Laugh out proud" na engleskom jeziku u kojem nastupaju Scott Capurro, Lara King i Marina Orsag. Večer će zaključiti Kvizelgebeteka, LGBT kviz i afterparty Dance Out Proud. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter