Pješacili Putem špilja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od petsto planinara iz desetak planinarskih društava pohodilo je protekle nedjelje pješacku stazu "Putem špilja" koja vodi od Barbana do Feština. Planinarska društva iz Hrvatske i Slovenije odazvala su se pozivu PD-a Elektroistra koje je organiziralo ovo pješacenje povodom obilježavanja Dana istarskih planinara.

Pješacilo se uredenom stazom koja pocinje kod škole u Barbanu, gdje su za planinare pripremljeni kava i caj, preko sela Majcici do velike špilje–jame, pa preko Fumeti i Grandici na vrh Križica.

Poslije dužeg odmora uz krafne i osvježavajuca pica kojima je Opcina Barban pocastila planinare, pješacenje se nastavilo preko sela Orihi i Cubani do Feština, gdje su mnogi prvi put posjetili špilju Feštinsko kraljevstvo.

Sudionike je oduševila slikovita staza koja vodi kroz šumu i preko livada, kroz sela i pustopoljine, no za potrebe ovog pješacenja prošlo se kroz selo Grandice cime je ono skraceno za dva kilometra. Cijelim putem pješake su pratili jahaci s Rancha Barba Tone pa su dio staze mogli i odjahati.


Podijeli: Facebook Twiter