Pješačenje za Sigurnu kuću

Klub žena IDS-a treći put organizira humanitarnu akciju "Hodanjem do zdravlja" (Milivoj MIJOŠEK)
Klub žena IDS-a treći put organizira humanitarnu akciju "Hodanjem do zdravlja" (Milivoj MIJOŠEK)

Klub žena IDS-a ove nedjelje po treći put organizira humanitarnu akciju "Hodanjem do zdravlja". Spomenuta akcija okuplja i žene i muškarce koji prelaženjem zadane pješačke staze svoje korake pretvaraju u donaciju sponzora i tako spajaju ugodno s korisnim. Kako je rekla predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Čakić Kuhar na današnjoj konferenciji za novinare, ove godine će se pješačenje održati na Učki, a sva prikupljena sredstva biti će donirana Sigurnoj kući Istra.

- Svi sudionici naših pješačenja doprinose podizanju svijesti o važnosti kretanja i tjelesne aktivnosti, te doniraju novčana sredstva u unaprijed poznate svrhe. Ovaj put pomoći ćemo društveno važnoj instituciji koja je nedavno obilježila desetu godišnjicu uspješnog rada i koja cijelo to vrijeme nesebično pomaže ženama žrtvama nasilja. Nažalost, iako je Sigurna kuća hvalevrijedna organizacija koja je stasala u respektabilnu, odgovornu i uspješnu instituciju, još uvijek je prisutan problem njezina financiranja i zato ovom humanitarnom akcijom želimo pomoći najviše što možemo, istaknula je Čakić Kuhar.

Ovogodišnje pješačenje ima jednu zanimljivost, a to je da će start biti na dvije lokacije, budući da se ovaj put akciji priključuje i Rijeka, pa će se rekreativci sa istarske i riječke strane nakon pješačenja naći na vrhu Učke gdje će se družiti uz organiziran ručak. Predsjednica KŽ Pazinštine Hani Glavinić najavila je da je okupljanje ekipa sa istarske strane predviđeno je u nedjelju u 10.30 na Veloj Učki, ispred rampe na cesti koja vodi prema Vojaku, dok je u isto vrijeme predviđeno okupljanje rekreativaca s riječke strane ali na Poklonu. Obje ekipe kreću put Vojaka u 11 sati pod stručnim vodstvom djelatnika parka prirode Učka, a uz kraće pauze susret šetača predviđen je na Vojaku u 13.30.

Članica predsjedništva KŽ Mirella Mladin, organizatorica pješačenja s riječke strane, iskoristila je ovu priliku da pozove sve zainteresirane rekreativce, ljubitelje prirode, obitelji s djecom i sve ostale da se pridruže ovom humanitarnom pješačenju i tako pomognu Sigurnoj kući. (P. S.)


Podijeli: Facebook Twiter