Pješacenje s likovima iz bajki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U zdravom tijelu zdrav duh" naziv je projekta u sklopu kojeg Udruga za zaštitu prava djece "Za djecu" organizira cetiri pješacenja nedjeljom za djecu grada Pule i okolice na cetiri razlicite djecje staze za pješacenje u prirodi, najavila je tajnica udruge Vesna Krajnovic na konferenciji za novinare.

Projekt pocinje 21. ožujka i završava posljednjim pješacenjem 9. svibnja. Prvo pješacenje održat ce se, dakle, ove nedjelje u povodu prvog dana proljeca na stazi Petar Pan u šumi Lungomare. Pocetak pješacenja je u 11 sati na djecjem igralištu u naselju Sisplac, iznad doma zdravlja na Verudi.

Drugo pješacenje održat ce se u povodu Svjetskog dana zdravlja, 11. travnja, na stazi Bambi u šumi Drenovica, a trece 25. travnja na stazi Medvjedic, takoder u šumi Drenovica, u povodu Dana planeta Zemlje. Posljednje pješacenje bit ce organizirano 9. svibnja na stazi Mali princ, u Šijanskoj šumi, u povodu Medunarodnog dana tjelesne aktivnosti.

U slucaju kiše pješacenje se odgada za sljedecu nedjelju, bez promjene ostalih termina.

Sve djecje staze markirane su znackama crveno-bijele boje i crvenim strelicama, a na svakoj ce se tijekom pješacenja postaviti deset ploca na kojima ce, kazala je Krajnovic, biti fotografije iz prica po kojima staze nose ime, dok ce na stazi Medvjedic biti fotografije iz prica u kojima se medvjedic pojavljuje kao jedan od likova.

Svako dijete dobit ce nakon pješacenja priznanje, jabuku i bocicu vode, a po završetku pješacenja bit ce na obližnjoj zelenoj površini organizirana tjelovježba.

Krajnovic je rekla da ovim projektom žele promovirati djecje staze za pješacenje radi privikavanja djece na zdravu, vedru i aktivnu rekreaciju na svježem zraku.


Podijeli: Facebook Twiter