U zagrebačkom restoranu Time predstavljene su nove berbe Meneghetti vina - pjenušac Meneghetti Classic 2012, Meneghetti Malvazija 2014 i Meneghetti Chardonnay 2013. Goran Hanžek, direktor i partner u Meneghetti vinima, ovom je prilikom izjavio da ga posebno veseli što na tržište ponovno dolazi pjenušac Meneghetti Classic s obzirom da je prošlo godište 2010. dobilo odlične kritike stručnjaka i potrošača.
Naime, radi se o pjenušcu proizvedenom klasičnom metodom pod vodstvom glavnog enologa Meneghetti vina Waltera Filiputtija koji u svom sastavu pored chardonnaya i bijelog pinota, ima oko 30 posto crnog pinota koji mu daje posebnu kompleksnu aromatiku.
Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, a smještena je u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. U njenom sastavu djeluju wine hotel s četiri sobe i apartmana, vinarija i restoran Meneghetti, dobitnik 16 Gault & Millau bodova za 2015. godinu. Od 2013. godine Meneghetti
je član internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux.
vinarija proizvodi ukupno devet etiketa vrhunskih vina uz godišnju proizvodnju od oko 80 tisuća butelja te oko 1.500 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja najviše kvalitete. Istom prilikom, u Zagrebu je predstavljen i novi koncept i kuhinja restorana i bara Time. Restoranski dio ima 40-ak sjedećih mjesta i sushi bar gdje gosti mogu uživo pratiti pripremu jela.
Prostor bara pak njeguje opuštenu i neformalnu atmosferu uz velik izbor vina, alkoholnih pića i napitaka dok se vikendom organiziraju nastupi raznih DJ-a i muzičkih izvođača što ga trenutno čini jednim od najatraktivnijih mjesta za večernje izlaske u Zagrebu.
Kulinarski tim restorana Time napravio je dobro izbalansiranu kombinaciju prepoznatljivih tradicionalnih azijskih jela s onima koja su istinski fusion sinonimi, jer osim velike doze kreativnosti u procesu pripreme uključuju korištenje mnogih modernih kulinarskih tehnika. (D. B. P.)