Pjenasti namještaj za moderne domove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zanimljiv, otkačen, elegantan ili ozbiljan, namještaj od poliuretanske pjene pronalazi svoje mjesto u prostorima različitih namjena. Modularan, fleksibilan, lako sklopiv, osnovne su karakteristike koje ga
čine tako atraktivnim na tržištu. Konačan vizualni dojam i stilski ugođaj ovisi o dizajnu te odabiru vrste, boje, teksture i uzorka tkanine.

Namještaj se također može tapecirati u eko ili prirodnoj koži koja se može skidati radi pranja, tako je zagarantirano održavanje te osjećaj čistoće. Pri uređenju osobito manjih stanova poželjno je koristiti sklopivi namještaj, koji omogućuje bolju iskorištenost i funkcionalnost.

Namještaj od PU pjene pripada kategoriji modularnog namještaja. Rezultat je kvalitetan, ekološki i zdravstveno prihvatljiv proizvod prilagođen potrebama modernog čovjeka. Poliuretanska pjena je lagana, prozračna, fleksibilna i higijenska. To je materijal koji se može naručiti u više debljina i tvrdoća, pogodan je za osobe sklone alergijama, zdrav je za kralježnicu te dugo zadržava prvobitni oblik.

Namještaj od poliuretanske pjene je višenamjenski. Može poslužiti kao fotelja u dnevnom boravku, ali i krevet u dječjoj sobi. Najčešće se od poliuretanske pjene izrađuju taburei, trosjedi, fotelje i kreveti koji, po potrebi, mijenjanju oblik. Tako se trosjed ili fotelja lako pretvaraju u krevet, a svojom skulpturalnošću i mogućnošću transformacije predstavljaju svojevrsnu dekoraciju prostora.

Djeca vole poliuretanski namještaj, jer nema oštrih rubova i pogodan je za dječju igru. Može se razvlačiti i prilagođavati prema dječjim zahtjevima. U određenim prilikama će poslužiti kao stol ili stolica, a po potrebi djeca mogu spavati na njemu. Onaj namijenjen dječjim sobama je najbolje tapecirati tkaninama, koje se mogu jednostavno skidati i prati.

Namještaj od PU pjene može izgledati vrlo elegantno i skulpturalno te se kao takav preporučuje i za reprezentativne prostore doma kao što su dnevni boravci. Izvedbe od PU pjene daju mogućnost dizajniranja zaobljenih i organskih oblika namještaja i garnitura za sjedenje, koje je teško postići drugim materijalima. Poliuretanska pjena se koristi i za izradu kreveta.

Osim dječjih, koji se izrađuju u otkačenijim formama, od ovog materijala se izrađuju i elegantni bračni kreveti, koji ostavljaju dojam luksuza i raskoši ili praktičnog minimalizma, sve prema potrebama pojedinaca. (Piše Izabela GALOVIĆ NINIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter