Pjaca: Uvijek mi je čast igrati za reprezentaciju


Medulinska "šestica" jučer prijepodne bila je obojena "kockasto". Pod paskom izbornika hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Nenada Gračana i članova njegovog stručnog stožera treniralo je 20 igrača koji se na jugu Istre pripremaju za kvalifikacijski ogled za odlazak na Europsko prvenstvo, susret petog kola skupine 6 u kojem će Hrvatska u utorak u Rijeci ugostiti Španjolsku.

Uz suncem okupani teren i napori se lakše podnose pa su tako i mladi hrvatski reprezentativci s osmijehom na licu odradili 90 minuta treninga u kojem ničeg nije nedostajalo.

Radilo se na snazi, igrala se "ševa", a nije izostao na kraju ni međusobni sraz deset protiv deset na skraćenom terenu između "crvenih" i "žutih". Igralo se s maksimalno dva dodira, a "crveni" su se u takvim pravilima bolje snašli i slavili s 4:3. Njihovo završno slavlje nije omela niti činjenica da su u svojim redovima imali dvojicu golmana, Posavca koji je čuvao mrežu i Mikulića koji je prijetio Livakoviću s desnog krila.

- Mikulić odlično igra nogomet i nije im bio čovjek manje u polju, naprotiv - konstatirao je po dolasku u hotel Park Plaza Belvedere Marko Pjaca, član poražene "žute" momčadi koja je po okončanju treninga bila izložena zafrkavanju pobjednika. - Istina, bilo je malo zezancije na kraju, no najvažnije je da smo odigrali dobru međusobnu utakmicu u kojoj nije važno tko je pobijedio. Točnije, da smo mi pobijedili vjerojatno bi bilo bitno, ovako definitivno nije.

Iskren je to bio komentar izgovoren sa smiješkom od igrača kojem će Istra definitivno ostati u lijepom sjećanju. Naime, Pjaca je svoj debi za hrvatsku A reprezentaciju upisao prošle godine na "Drosini" u prijateljskom ogledu protiv Cipra, a sad se u Medulinu priprema da pomogne mladoj reprezentaciji protiv "furije".

- Uvijek mi je čast igrati za reprezentaciju - nije dvojio Pjaca. - Bez obzira radi li se o A reprezentaciji ili onoj U-21, kad god mi izbornik ukaže povjerenje, ja ću pružiti svoj maksimum i tako će biti i ovom prilikom, tu sam da pomognem dečkima da ostvarimo što je moguće bolji rezultat protiv Španjolske i olakšamo si nastavak kvalifikacija. (I. CEROVAC, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter