Osim što je odlican napitak, pivo se može iskoristiti i u mnoge druge svrhe. Koristi se u kulinarstvu, a višestruko je primjenjivo u svakoj prilici. Pivo može poslužiti kao odlicna marinada za sve vrste mesa koja ce pojacati njegov okus i podariti mu sjajnu i hrskavu površinu. Marinada od piva nece u tolikoj mjeri prevladati okus mesa kao što to cine vinske marinade. Potrebno je samo napraviti nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.
Mnogi ne znaju da se od piva može napraviti ukusan umak, koji se odlicno sljubljuje uz peceno meso. Koristite razne zacine, luk, cešnjak, peršin, mažuran, maslinovo ulje i pivo kako biste napravili odlican preljev za meso s roštilja ili jednostavno u umak od pecenja pri kraju dodajte malo piva. Kada je rijec o mesu s roštilja, prije roštiljanja prelijte meso s nekoliko kapi piva i ono ce dobiti na okusu. Pivo takoder možete staviti i u smjesu za pohanje koja ce biti izdašnija i ukusnija.