Pitka komedija u Zajednici Talijana

Cedric Djeugoue
Cedric Djeugoue

Kazališna družina CRUT tršćanskog Sveučilišta gostovala je u petak navečer u pulskoj Zajednici Talijana izvedbom djela „Indovina chi e' rimasta incinta?“ A. Hennequina u prilagodbi i režiji Giorgia Amodea.

Pitka i ležerna, zabavna komedija prikazala je priču jedne obitelji gdje majka obitelji, ne više u najmlađim godinama, otkriva da je trudna. No, to nije sve, njezin sin očekuje dijete s očevom tajnicom, a i kćerka, pred udajom, otkriva da je u blaženom stanju. I kućna pomoćnica nešto krije, a tu je i djed s oporukom. Predstava tematizira brojna pitanja koja su i dan-danas aktualna, poput prekida trudnoće, i to na način da sve te teme budu aktualne, ali prikazane na komičan, a opet ne neozbiljan način. Naravno, kako i u svakoj dobroj komediji, ne nedostaje zapleta i iznenađenja kojima nema kraja.

Glumci su i više nego dobro odigrali ovo djelo koje prikazuje razne aspekte ljudske ličnosti, ponašanja i interakcije s drugima, a bez da pitkost predstave pređe u nešto plitko.

Kazališna družina CRUT bavi se postavljanjem briljantnih komedija, a iako djeluju tek nekoliko godina, već su postigli zavidan uspjeh. Giorgio Amodeo režirao je djela koja su napisali primjerice Dario Fo, Dino Buzzati, Achille Campanile i drugi. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter