Pit bull napao drugog psa i izgrizao čovjeka


U ponedjeljak, 11. srpnja oko 20.45 sati u Ulici Mate Balote u Puli, 33-godišnjak je pod  utjecajem alkohola (2.05 g/kg) držao bez nadzora psa pasmine pit bull koji je slobodno šetao po ulici, te ušao u trgovinu gdje je napao psa američkog stafordskog terijera, kojeg je na povodcu držao 53-godišnjak.

U trenutku kada je 53-godišnjak rastavljao pse, pit bull ga je izgrizao po rukama nanijevši mu lakše ozljede. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 33-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.

Policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter