Pišu o tartufijadama, a o meni ništa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ-ov predsjednicki kandidat dr. Andrija Hebrang u utorak se u Karlovcu požalio da je izložen apsolutnom bojkotu visokotiražnih medija, u kojima o njegovih devet konferencija za novinare u devet županija nije objavljena, kaže, ni vijest. "Istovremeno smo mogli citati o bucijadama, tartufijadama i ostalim jadima", ustvrdio je Hebrang te je dodao da ce se u kampanji zato više pokušati osloniti na lokalne medije.

Nije se priklonio mišljenju šefa HSS-a Josipa Frišcica da bi Damir Polancec zbog slucaja "Podravka" morao dati ostavku, vec je ponovio svoju staru da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja. No, javno se založio da u buducim upravama i nadzornim odborima javnih poduzeca vecinu clanova više ne smije davati politika. Ako se iz tih tijela maknu politicari, smatra Hebrang, javna poduzeca prestat ce biti legla korupcije i postati motori razvoja kao u nekim drugim zemljama.

Tvrdi da ne zna ništa o sadržaju sporazuma premijerke Kosor i njenog slovenskog kolege Pahora, vec samo "da još ništa nije parafirano", a da se njega pita, tražio bi arbitražu ili medunarodni sud. "Izvrsno rješenje bilo bi da Slovenija dobije transportni izlaz na otvoreno more", smatra Hebrang.

Komentirajuci godišnje izvješce State Departmenta, u kojemu su Thompsonovi koncerti navedeni kao primjeri otvorenog antisemitizma, kazao je da se Thompson mora "bez rezerve odreci te nesretne ikonografije koja prati njegove koncerte, jer to šteti i njemu i Hrvatskoj".


Podijeli: Facebook Twiter