Pistorius u suzama, suđenje prekinuto do srijede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnoafrički olimpijac i paraolimpijac Oscar Pistorius i u utorak se slomio na suđenju dok je opisivao trenutak kad je ustrijelio svoju djevojku Reevu Steenkamp misleći da je provalnik koji se krije u zahodu pa je zbog njegova psihičkog rastrojstva suđenje prekinuto do srijede.

Pistorius, optužen za ubojstvo 29-godišnje djevojke, manekenke i pravnice Reeve Steenkamp, ispričao je na sudu u Pretoriji kako je prošle godine na Valentinovo usred noći čuo da se u kupaonici otvara prozor i, uvjeren da je riječ o provali, zgrabio je pištolj koji mu je stajao pod krevetom.

- To je trenutak koji je promijenio sve. Mislio sam da mi netko provaljuje u kuću, rekao je.

Zgrabio je pištolj i na batrljcima se odvukao niz hodnik do kupaonice. Uperenog pištolja, leđima naslonjen na zid, pogledao je u kupaonicu i vidio da je prozor otvoren, što je bila potvrda njegova straha.

- Nisam znao kamo da uperim pištolj. Stajao sam i vrištao. Onda sam čuo neki zvuk iz zahoda i, ne znam ni sam kako, ispalio četiri metka prema vratima. Kaže da je nastavio vikati Reevi da zove policiju, ali je postupno shvatio da se ona ne javlja te da je možda ona u zahodu.

Kad je u svjedočenju došao do trenutka u kojem je ušao u zahod, počeo je nekontrolirano jecati pa je sudac prekinuo suđenje do srijede.

Bude li Pistorius proglašen krivim, prijeti mu i doživotni zatvor. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter