Pistorius u suzama saslušao optužnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji svjetski sportaš s hendikepom Južnaofrikanac Oscar Pistorius službeno je optužen za ubojstvo svoje zaručnice Reeve Steenkamp, a riječi optužnice danas je u sudnici saslušao u suzama.

Atletičar, odjeven u crno odijelo i plavu košulju, pojavio se u sudnici u Pretoriji u suzama, pokivajući lice i gledajući u pod dok je sudac čitao optužnicu. Južnoafrički tužitelji su izjavili da će Pistoriusa teretiti za ubojstvo s predumišljajem.

Jučer je u Pistoriusovoj kući pronađena mrtva tridesetogodišnja Reeva Steenkamp, manekenka, a policija je potvrdila da je upucana u glavu, ruku i prsa. Okolnosti u kojima je došlo do tragedije još uvijek su nejasne.

Policijska dužnosnica Denise Beukes je jučer izjavila da je u domu šesterostrukog paraolimpijskog pobjednika i prvog atletičara s amputacijom koji je nastupio na olimpijskim igrama već bilo slučajeva 'kućnog nasilja', a također je od ranije poznato da je Pistorius u kući držao vatreno oružje, među kojim i 9-milimetarski pištolj kojim je usmrćena Steenkamp.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter