Pistorius se ispričao majci svoje ubijene djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uplakani južnoafrički trkač Oscar Pistorius ispričao se u ponedjeljak majci svoje pokojne djevojke za čije je ubojstvo optužen i rekao je kako ju je samo htio zaštititi.

"Samo sam htio zaštititi Reevu", rekao je Pistorius koji je počeo svjedočiti o smrti Reeve Steenkamp ubijene na prošlo Valentinovo. Od smrti djevojke pati od nesanice, strahova i noćnih mora, rekao je i jecao i povraćao u kantu dok su mu pokazivali forenzičke pojedinosti ubojstva. Prva svjedokinja obrane, patologinja Jannie Botha opisivala je višestruke rane od vatrenog oružja, a 27-godišnji paraolimpijac i olimpijski sprinter zario je lice u ruke i jecao, a povremeno i povraćao u plastičnu kantu, upravo kao i prošli mjesec kad su objavljene pojedinosti o obdukciji i slike okrvavljene kupaonice.

Od smrti Reeve Steenkamp Pitorius je na antidepresivima i sedativima, kaže. Optužnica kaže kako je sportaš kojega su prozvali Blade Runner zbog modernih proteza kojima se služio u trčanju, nakon svađe namjerno ubio djevojku ispalivši u nju četiri metka iz pištolja, kroz zatvorena vrata kupaonice. Pistorius je rekao kako se ne osjeća krivim jer je svoju djevojku, 29-godišnju manekenku i pravnicu zamijenio za provalnika koji se skriva u zahodu luksuznoga stana u Pretoriji. Bude li proglašen krivim, Pistorius će dobiti najmanje 25 godina zatvora. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter